Ingrijirea trandafirilor de gradina

Trandafirii nu sunt foarte pretentiosi, insa necesita o minima ingrijire pentru a va aduce satisfactie maxima. Trebuie doar:
-Sa ii udati si sa le puneti ingrasamant cand e necesar.
-Sa ii prasiti si sa indepartati buruienile din jurul lor.
-Sa indepartati lujerii portaltoi si florile uscate.
-Sa ii tratati impotriva bolilor si daunatorilor.
Udarea trandafirilor si tratarea cu ingrasamant
Deoarece majotitatea trandafirilor pe care ii gasiti pe website-ul nostru sunt cu inflorirea repetata, trebuie sa va asigurati ca au suficienta apa si ingrasamant.
Cand udati trandafirii, asigurati-va ca apa nu cade pe frunze ci doar la radacina trandafirului.
Ingrasamantul ar fi bine sa fie adaugat dupa fiecare inflorire. Puteti folosi acelasi tip de ingrasamant pe care l-ati folosit la plantarea trandafirului.
Indepartarea lujerilor portaltoi si a florilor uscate
Lujerii portaltoi sunt tulpini noi care cresc dedesuptul altoiului. Aceste tulpini noi trebuiesc indepartate deoarece, in caz contrar, vor sfarsi prin a sufoca planta.
Este de asemenea necesar sa indepartati florile uscate pentru a ajuta planta sa ii pastreze energia pentru florile noi. Formarea unui fruct de trandafir inseamna 3-4 flori noi mai putin.
Taierea trandafirilor
Trandafirii trebuiesc taiati o data pe an primavara, pentru a ajuta planta sa aiba o crestere si o inflorire mai armonioase.
Taierea corecta a trandafirilor
Taiere prea departe de mugur Taiere prea aproape de mugur Taierea ideala
Recomandarea noastra este sa taiati jumatate din tulpinile trandafirilor si inainte de anotimpul rece. Tabelul urmator va arata cum trebuiesc taiati trandafirii pe parcursul anilor.