Îngrășăminte pentru trandafirii de grădină : Fertilizarea Trandafirilor : Recomandări Famous Roses

Fertilizarea trandafirilor o acțiune necesară. Aplicarea îngrășămintelor la trandafiri.

 

IMPORTANT: În România, după mijlocul lunii Septembrie și până la mijlocul lunii Martie, nu mai aplicați îngrășăminte trandafirilor !!!

La munte și în zonele unde înghețul vine mai devreme nu se mai aplică nici un fel de îngrășământ după 1 Septembrie. Regula de bază este să nu mai administrați îngrășăminte cu 8 săptămâni înainte de venirea primului îngheț.

De ce nu se mai aplică îngrășăminte odată cu venirea toamnei?

Orice îngrășământ, inclusiv gunoiul de grajd, conține azot. Azotații stimulează creșterea vegetativă a plantelor. Ori, toamna plantele au nevoie să se pregătească încet-încet de repausul vegetativ.

Din același motiv, la plantările de toamna NU APLICAȚI, NU FOLOSIȚI nici un fel de îngrășământ (îngrășăminte chimice, compost sau gunoi de grajd.) Nu folosiți nici îngrășăminte care să ajute la înrădăcinarea trandafirlor.

Orice îngrășământ, inclusiv gunoiul de grajd, conține azot. Azotații stimulează creșterea vegetativă a plantelor. Toamna plantele au nevoie să se înrădăcineze, nu au nevoie de noi creșteri vegetative care să degere peste iarnă.

Dacă la venirea primului îngheț plantele vor avea exces de sevă ( și vor avea daca aplicați îngrășăminte după 15 Septembrie), aceasta va îngheța iar cristalele de ghiață vor rupe țesutul ramurilor și planta va muri.

Pentru plantările de primăvara, care se fac cu rădăcină goală în luna Martie, vă recomandam să aplicați îngrășăminte după o lună de la plantare.

La plantele înrădăcinate de cel puțin 1 an vă recomandăm să aplicați îngrășăminte începând cu luna Aprilie.

Nu recomandăm aplicarea gunoiului de grajd la plantările de toamnă deoarece putini dintre noi știu să facă diferență dintre un gunoi de grajd bine fermentat și unul incomplet fermentat.

Un gunoi de grajd bine fermentat (mranița) sau mranița provenita din resturi vegetale bine fermentate, echilibrată chimic, se obține în minim 5 ani și poate dura și până la 10 ani.

Din același motiv vă recomandăm ca la plantările de primăvară să adminstrati gunoi de grajd sau alte îngrășăminte la o lună de la plantare, atunci când putem considera că trandafirul s-a înrădăcinat. Regula de baza este să administram îngrășăminte organice sau chimice, oricărei plante, după ce aceasta este bine înrădăcinată.

Pentru tot sezonul de Primăvară-Vară vă recomandăm îngrășămintele de mai jos.

Fertilizarea trandafirilor în mod regulat le asigură acestora o sănătate puternică și o înflorire abundentă. Un trandafir sănătos produce mai multe flori și are forță de a lupta mai bine cu bolile și dăunătorii.

Îngrășăminte foarte eficiente pentru fertilizarea trandafirilor și a celorlalte plante din grădina dumneavoastră.

Formula complexă și echilibrată a acestor îngrășăminte permite trandafirilor și plantelor d-voastră să-și exprime potențialul lor maxim în termeni de frumusesțe și sănătate, calitate și cantitate a florilor. Îngrășămintele sunt din gama profesională, le folosim și noi la trandafirii noștri.

Magic P Star este unul dintre cele mai bune îngrășăminte foliare, il găsiți la noi pe site.

MAGIC P Star, după cum îi spune si numele, face magie cu plantele dvs. Este un produs mineral lichid bazat pe un conținut bogat de Fosfor si Magneziu plus micronutrienți sinergici. Datorită formulei sale speciale asigură aportul maxim de nutrienți și micronutrienți. Cum ne simțim noi atunci când luăm multivitamine si minerale bazate pe Magneziu-Zinc-Fier + alți micronutrienți așa se vor simți și plantele dvs.

La rădăcina le puteți aplica prin udare un îngrășământ la fel de bun,  KingLife 20-20-20 + Micro.

Acesta este un îngrășământ din pudră minerală extrem de pură și solubilă în apă, bazată pe macronutrienti NPK (azot-fosfor-potasiu) 20-20-20 și micronutrienti: Bor (B), Cupru (Cu), Fier (Fe), Mangan (Mn), Molibden (Mo), Zinc (Zn).

Este un fertilizator special din gama profesională, caracterizat printr-o solubilitate mare și acțiune rapidă. Acesta oferă un aport nutrițional precis și echilibrat care permite plantelor să-și exprime potențialul lor maxim în termeni de calitate și de cantitate.

Vezi îngrășămintele recomandate de noi >

Îngrășăminte trandafiri

Despre compoziția îngrășămintelor


Cele mai importante și mai cunoscute trei elemente sunt: Azot (N) , Fosfor(P) și Potasiu(K). NPK - aceste trei simboluri le veți găsi pe toate pachetele de îngrășământ folosit.

AZOTUL (N) – Stimulează creșterea sănătoasă a plantei. Este necesar pentru dezvoltarea clorofilei și permite plantei să folosească lumină pentru a transforma apa și dioxidul de carbon în zaharuri pentru a se hrăni. Folosit în cantități mari planta se va dezvolta prea mult însă va avea puține flori sau chiar deloc. Carența de azot duce la Frunze îngălbenite, planta nu va mai dezvolta noi creșteri iar florile vor fi mici.

FOSFORUL (P) – Ajuta la înflorire și dezvoltarea rădăcinilor. Carența de fosfor vă duce la căderea frunzelor, tije firave și boboci nedezvoltați.

POTASIUL (K) – Intensifică fotosinteza stimulând creșterea plantei și apariția de noi frunze. Intensifică absorbția de apa și ajută la circulația apei în plantă și implicit a substanțelor nutritive. Potasiul ajută deasemeni la dezvoltarea sistemului imunitar al plantei. Sporește capacitatea plantelor de a rezista la ger și secetă.

Bineînțeles că pe lângă cele trei elemente de baza mai sus menționate, sunt necesari și alti nutrienți precum : Calciu, Magneziu, Sulf, Cupru, Fier, Mangan și Zinc.

Tratarea trandafirilor cu acești nutrieti va asigura o înflorire abundentă, frunze verzi și sănătoase. Întotdeauna alegeți un îngrășământ echilibrat și de calitate superioară, care să conțină atât micro cât și macro nutrienți.

Când folosim îngrășăminte?
Puteți începe să folosiți îngrășămintele în momentul când noile ramuri au crescut aproximativ 4-6 cm și au un număr de 5-7 frunze.

 

 

La FAMOUS ROSES găsești întotdeaua trandafirii care să-ți transforme grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecție, adevărate capodopere. Și pentru că îi prețuim la fel de mult ca tine, de fiecare dată când comanzi de la FAMOUS ROSES, ei vor ajunge la tine cu o serie întreagă de beneficii.

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
✅ Primești TRANDAFIRI sănatosi care se dezvoltă foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabuloși, medaliați internațional
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe. Suntem aici să te ajutăm când ai nevoie! Ne poți contacta oricând prin telefon sau email.
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută

 

Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare sau ori de câte ori vă putem fi de ajutor.


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.