De ce vă recomandăm să plantați trandafirii toamna.

Trandafirii trăiesc mulți ani, bucurandu-ne privirile și sufletele. De aceea, e bine să ne asigurăm că îi plantăm corect. Trandafirii se prind repede – totuși, pentru o plantare reușită, trebuie să ținem cont de câteva aspecte tehnologice. Haideți să vedem așadar, când se plantează trandafirii cum să-i plantăm în mod corect:


Trandafirii cu rădăcină liberă (goală) se plantează în momentul în care se află în repaos vegetativ: fie la sfârșitul toamnei în timpul lunii Noiembrie, fie la începutul primăverii în martie și prima parte a lunii aprilie.

Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru plantarea trandafirilor cu rădăcină liberă.

Vă recomandăm să plantați trandafirii toamna deoarece datorită ploilor frecvente solul se tasează foarte bine în jurul rădăcinilor și are suficienta umiditate pentru ca trandafirii să se înrădăcineze și să dezvolte rădăcini noi. Pe timpul iernii, în momentele în care solul nu este înghețat, rădăcinile cresc și se dezvoltă.

Datorită înrădăcinării din timpul iernii trandafirii vor avea o mai mare putere/vigoare de a porni primăvara în vegetație și a susține o creștere viguroasa a plantei pe parcursul anului. Astfel trandafirii vor avea și o înflorire mult mai bogată.

Vă recomandăm câțiva pasi simpli dar esențiali care trebuiesc urmați pentru o plantare de succes:

Trandafirii vor crește și vor înflori abundent dacă locul ales este însorit și aerisit. Aceștia preferă o expunere directă la razele soarelui de minimum 4 ore pe zi. Dacă veți planta un trandafir într-un loc cu mai puțin de 4 ore de soare pe zi acesta nu se va dezvolta corespunzător și va face foarte puține flori, spre deloc.

Evitați un sol prea uscat sau prea umed, expus la îmbibarea cu apa. Dacă un trandafir stă prea mult timp într-un sol îmbibat cu apa rădăcinile lui vor putrezi și planta se va usca.

La plantările de toamnă ramurile se lasă mai lungi urmând ca primăvara următoare să se scurteze la 4-5 noduri.

Săpați gropi de 40 x 40 x 40 cm pentru a permite rădăcinilor să se desfășoare complet. Pentru a asimila cât mai bine substanțele nutritive, este important ca rădăcinile să facă o priză bună cu solul. În acest scop pregătiți o mocirlă dintr-un amestec de apă și pământ de consistența smântânii, în care introducem rădăcinile trandafirului, astfel încât să se murdărească foarte bine.

Atenție: la plantările de toamnă nu se administrează nici un fel de îngrășământ, nici bălegar, nici gunoi ars. Toate îngrășămintele naturale sau de sinteză conțin azotați/azot, inclusiv cele care ajută la înrădăcinare. Azotul stimularea cresteriile la plante. Toamna plantele nu au nevoie de creștere, se pregătesc de repausul vegetativ (dormare). Deci, nu le administram energizante înainte de somn :)

Regula de bază este să nu mai aplicați nici un fel de îngrășăminte cu 2 luni înainte de venirea primului îngheț.

Adaugați pe fundul gropii pământ mărunțit, apoi așezați cu grija rădăcinile în groapă, desfacandu-le bine, apoi umplem groapa cu pământ și tasați bine locul, pentru a elimina eventualele pungi de aer.

Foarte important este ca altoiul să fie la nivelul solului, iar în zonele mai reci la 2-3 cm sub nivelul solului

Udați din abundentă, cu minimum 10 litri de apă la fiecare trandafir. Dacă nu plouă, în primele două săptămâni, udați cu 10 litri de apă fiecare trandafir, cam o dată la 2-3 zile.

Atenție: nu plantați trandafirii într-un loc în care au existat alti trandafiri înainte, fară a schimba solul cel puțin la o adâncime de 30 cm și pe o suprafață de 1 mp!

Distanța de plantare este de minimum 50 cm pentru trandafirii cu floare mare și trandafirii cu flori grupate. Trandafirii urcători au nevoie de un spatiu de minim 1,5 m, iar trandafirii plângători și pomișori se plantează la o distanță de minim 1 m.

Trandafirii urcători pot fi plantați lângă un perete, zid, gard sau suport special. În cazul în care îi plantați lângă perete, îi veți plasa la o distanță de 20 cm de acesta, în poziție oblică, cu ramurile spre perete și cu rădăcinile orientate în direcția opusa peretelui.

În cazul trandafirilor plângători și pomișori, este nevoie să le asigurați un sistem de susținere, de preferință o tija metalica înalta până la ultima grefa de pe tulpina (până unde încep ramurile). Pentru a nu deteriora rădăcinile fixați tija în pământ înainte de plantarea trandafirului.

Ce lucrari obligatorii vă recomandăm să faceți toamna în grădină.

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare sau ori de cate ori vă putem fi de ajutor.

 

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi iei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru Prindere
✅ Beneficiezide GARANȚIE pentru Soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Calitatii Exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Produselor Originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI care înfloresc repetat
✅ Primești TRANDAFIRI sănătosi care se dezvoltă foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliați internațional
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută

 

⏰ Plantează în această toamnă și transformă-ţi grădina într-o galerie de artă!

Iți garantăm că la vară vei avea tufe de trandafiri pline de flori!


 

 

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.