De ce va recomandam sa plantati trandafirii toamna.

Trandafirii traiesc multi ani, bucurandu-ne privirile si sufletele. De aceea, e bine sa ne asiguram ca ii plantam corect. Trandafirii se prind repede – totusi, pentru o plantare reusita, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte tehnologice. Haideti sa vedem asadar, cand se planteaza trandafirii cum sa-i plantam in mod corect:

Trandafirii cu radacina libera (goala) se planteaza in momentul in care se afla in repaos vegetativ: fie la sfarsitul toamnei in timpul lunii Noiembrie, fie la inceputul primaverii in martie si prima parte a lunii aprilie.

Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru plantarea trandafirilor cu radacina libera.

Va recomandam sa plantati trandafirii toamna deoarece datorita ploilor frecvente solul se taseaza foarte bine in jurul radacinilor si are suficienta umiditate pentru ca trandafirii sa se inradacineze si sa dezvolte radacini noi. Pe timpul iernii, in momentele in care solul nu este inghetat, radacinile cresc si se dezvolta.

Datorita inradacinarii din timpul iernii trandafirii vor avea o mai mare putere/vigoare de a porni primavara in vegetatie si a sustine o crestere viguroasa a plantei pe parcursul anului. Astfel trandafirii vor avea si o inflorire mult mai bogata.

Va recomandam cativa pasi simpli dar esentiali care trebuiesc urmati pentru o plantare de succes:

Trandafirii vor creste si vor inflori abundent daca locul ales este insorit si aerisit. Acestia prefera o expunere directa la razele soarelui de minimum 4 ore pe zi. Daca veti planta un trandafir intr-un loc cu mai putin de 4 ore de soare pe zi acesta nu se va dezvolta corespunzator si va face foarte putine flori, spre deloc.

Evitati un sol prea uscat sau prea umed, expus la imbibarea cu apa. Daca un trandafir sta prea mult timp intr-un sol imbibat cu apa radacinile lui vor putrezi si planta se va usca.

La plantarile de toamna ramurile se lasa mai lungi urmand ca primavara urmatoare sa se scurteze la 4-5 noduri.

Sapati gropi de 40 x 40 x 40 cm pentru a permite radacinilor sa se desfasoare complet. Pentru a asimila cat mai bine substantele nutritive, este important ca radacinile sa faca o priza buna cu solul. In acest scop pregatiti o mocirla dintr-un amestec de apa si pamant de consistenta smantanii, in care introducem radacinile trandafirului, astfel incat sa se murdareasca foarte bine.

Atentie: la plantarile de toamna nu se administreaza nici un fel de ingrasamant, nici balegar, nici gunoi ars. Toate ingrasamintele naturale sau de sinteza contin azotati/azot, inclusiv cele care ajuta la inradacinare. Azotul stimularea cresteriile la plante. Toamna plantele nu au nevoie de crestere, se pregatesc de repausul vegetativ (dormare). Deci, nu le administram energizante inainte de somn :)

Regula de baza este sa nu mai aplicati nici un fel de ingrasaminte cu 2 luni inainte de venirea primului inghet.

Adaugati pe fundul gropii pamant maruntit, apoi asezati cu grija radacinile in groapa, desfacandu-le bine, apoi umplem groapa cu pamant si tasati bine locul, pentru a elimina eventualele pungi de aer. 

Foarte important este ca altoiul sa fie la nivelul solului, iar in zonele mai reci la 2-3 cm sub nivelul solului

Udati din abundenta, cu minimum 10 litri de apa la fiecare trandafir. Daca nu ploua, in primele doua saptamani, udati cu 10 litri de apa fiecare trandafir, cam o data la 2-3 zile.

Atentie: nu plantati trandafirii intr-un loc in care au existat alti trandafiri inainte, fara a schimba solul cel putin la o adancime de 30 cm si pe o suprafata de 1 mp!

Distanta de plantare este de minimum 50 cm pentru trandafirii cu floare mare si trandafirii cu flori grupate. Trandafirii urcatori au nevoie de un spatiu de minim 1,5 m, iar trandafirii plangatori si pomisori se planteaza la o distanta de minim 1 m.

Trandafirii urcatori pot fi plantati langa un perete, zid, gard sau suport special. In cazul in care ii plantati langa perete, ii veti plasa la o distanta de 20 cm de acesta, in pozitie oblica, cu ramurile spre perete si cu radacinile orientate in directia opusa peretelui.

In cazul trandafirilor plangatori si pomisori, este nevoie sa le asigurati un sistem de sustinere, de preferinta o tija metalica inalta pana la ultima grefa de pe tulpina (pana unde incep ramurile). Pentru a nu deteriora radacinile fixati tija in pamant inainte de plantarea trandafirului.

Ce lucrari obligatorii va recomandam sa faceti toamna in gradina.

Va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare sau ori de cate ori va putem fi de ajutor.

 

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina intr-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi iei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru Prindere
✅ Beneficiezide GARANȚIE pentru Soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Calitatii Exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Produselor Originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

 

⏰ Planteaza in aceasta toamna si transforma-ţi grădina intr-o galerie de artă!

Iti garantam ca la vara vei avea tufe de trandafiri pline de flori!


 

 

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&

BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA)®

Preț82,20 lei
/
TVA inclus. Livrarea se calculeaza în etapa următoare.

Schwarze Madonna, așa cum a fost imaginată de către W. Kordes & Sons în 1992, este o roză personaj, o divă, o actriță de teatru care joacă doar pentru un public restrâns. O vezi etalându-și cu eleganță catifeaua de un roșu foarte închis, așteptând, cu emoție, înfloririle repetate pe toată perioada sezonului.

Găsește-ți timp să-i descoperi trăsăturile sublime și vei realiza că Black Madonna este un exemplar rar întâlnit și că, brusc, grădina ta va căpăta un aer de mister atunci când florile sale ușor parfumate, ce au între 26 și 40 de petale, vor interpreta diverse roluri în fața celor ce vin să o admire. Dacă ești printre iubitorii de trandafiri îndrăgostiți de filmele noir sau de romanele polițiste, atunci Schwarze Madonna va fi, cu siguranță, noul tău personaj preferat într-o grădină plină de alte personaje de poveste.

Noi, la Famous Roses, i-am dedicat un loc special acestui trandafir ce atinge, la maturitate, înălțimi între 80 și 100 cm și, într-adevar, atunci cand înflorește, are ceva ce nu are niciun alt trandafir.

Recomandat pentru flori taiate in vaza si aranjamente florale. Floarea taiata are o rezistenta de aproximativ 5 zile.

Calitatea 1+ (premium). Tufele sunt de anul 2, sunt zdravene, obținute prin altoire pe cel mai puternic portaltoi din lume, la ora actuală. Acesta le oferă trandafirilor vigoare și o rezistență mare în timp.