Un ghid esenţial pentru creşterea trandafirilor de grãdinã ȋn Ghivece Decorative pe Terase sau Gradini de Mici Dimensiuni

Te poţi simţi acasã ca ȋn vacanţã dacã iţi amenajezi un spaţiu de poveste unde sã te relaxezi printre trandafiri. Poza prezintã o idee deosebitã despre cum îţi poţi amenaja un spaţiu de poveste pe terasã cu trandafiri plantaţi ȋn ghivece decorative.

Ce este extraordinar la trandafirii plantaţi ȋn ghivece?

Poţi decora sau redecora curtea sau terasa oricând doreşti, aşa cum doreşti, mutându-i de colo-colo, adãugând accente frumoase şi parfum acolo unde vã doriţi ȋn acea zi superbã.

Alegeţi Trandafirii Potriviţi

Nu toţi trandafirii de grãdinã sunt potriviţi pentru a-i creşte ȋn ghivece.
De exemplu, trandafirii urcãtori sunt destul de greu de crescut ȋn ghivece deoarece le trebuie un suport de care sã legaţi ramurile care cresc peste 2m. Dacã totuşi vã hazardaţi, atunci vã trebuie un ghiveci de minim 50 de litri. De asemenea sunt greu de crescut ȋn ghivece trandafirii teahibrizi de talie mare.

Ȋn general cei mai potriviţi pentru creşterea ȋn ghivece sunt trandafirii floribunda. Majoritatea oferã volum, au ȋnfloriri foarte bogate şi repetate iar unii dintre ei au parfum puternic.

Alegeţi un ghiveci cât mai mare, cu gãuri pentru scurgerea/drenarea apei. Ghiveciul ar trebui sã aibã minim 10 litri, ȋnsã cu cât este mai mare cu atât mai bine pentru ca rãdãcinile trandafirului sã se dezvolte mai lejer.

Pentru umplerea ghivecelor folosiţi un pãmânt bun din comerţ (nu turbã) sau faceţi un amestec din 50% pãmânt negru şi 50% gunoi ars de grajd (minim de 2 ani). La acest amestec puteţi adãuga un pic de turbã şi un pic de nisip pentru a obţine un substrat mai aerisit.

TRANDAFIRUL LEONARDO DA VINCI PLANTAT IN GHIVECI

Udarea Trandafirilor ȋn Ghivece

Dupã plantare udaţi cât mai des ȋn aşa fel ȋncât pãmântul sã fie reavãn mai tot timpul. Trandafirii ȋn ghivece se udã des pentru cã nu au unde sã-şi extindã rãdãcinile pentru a face rost de apã.

Aplicarea Ȋngrãşãmintelor

Deoarece rãdãcinile nu au unde sã se desfãşoare pentru a avea acces la nutrienţi, administrarea de ȋngrãşãminte la trandafirii ȋn ghivece este foarte importantã pentru ca aceştia sã creascã frumos. Se aplicã ȋngrãşãminte câte un pic ȋn fiecare sãptãmânã. Sau aplicaţi la rãdãcinã ȋngrãşãminte cu eliberare lentã şi/sau ȋngrãşãminte foliare dupã cum este necesar.

Aplicaţi ȋngrãşãmintele exact dupã descriere, prea mult dãuneazã trandafirului. Suprafertilizarea le poate provoca mai mult rãu decât dacã nu le administraţi ȋngrãşãminte deloc. Află mai multe despre fertilizarea trandafirilor>>>

Iarna

Pe timpul iernii, când temperatura este negativã şi ziua, dosiţi trandafirii ȋntr-un loc protejat (garaj, şopron, magazie,…). Este suficient sã îi puneţi şi lângã un perete ȋncãlzit al casei. Acesta radiazã cãldurã.
Atenţie pe timpul iernii, trandafirii ȋn ghivece trebuie udaţi. Ȋn primãvarã, scoateţi trei centimetri de pãmânt din jurul trandafirului şi înlocuiţi-l cu un compost de calitate sau cu gunoi de grajd bine amestecat cu pãmânt bun de grãdinã.

Trandafiri Pomişori

De asemenea puteţi creşte ȋn ghivece trandafiri pomişori ca cel din pozã.

Amenajarea unui spaţiu de poveste ȋn curte sau grãdinã este o investiţie ȋn frumuseţea şi bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colţ de poveste ȋn grãdina sau curtea dumneavoastrã am selectat cei mai frumoşi şi apreciaţi trandafiri din lume pe care i-am adus din Franţa de la celebrii cultivatori Meilland Richardier şi Georges Delbard. Astfel vã puteţi alege soiuri unice de trandafiri cu ȋnflorire repetatã şi culori spectaculoase.

Pentru informatii suplimentare sau nelamuri va rugam sa ne contactati si va vom ajuta cu drag.

DESCOPERA FAMOUS ROSES >

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina intr-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi ei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii exceptionale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
✅ Beneficiezi de SFATURI si EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

 

Transforma-ţi cu Famous Roses grădina intr-o galerie de artă!

 


6 comentarii


 • VIACESLAV BUHNA

  Buna ELENA,

  Ghiveciul nu trebuie sa aiba neaparat farfurie de scurgere/colectare. Este potrivit orice vas peste 10 litri care are gauri de scurgere pentru ca surplusul de apa sa nu balteasca in ghiveci. Pentru ca surplusul de apa sa iasa mai curat puneti la fundul ghiveciului un strat de vre-o 3-5 cm de nisip. Aveti grija ca pamantul din ghiveci sa fie mai tot timpul un pic umed / reavan.

  O zi frumoasa!


 • VIACESLAV BUHNA

  Buna ziua Doamna OLTEANU,

  Invelirea cu stuf ajuta un pic vara pentru ca ghiveciul sa nu se incinga prea tare insa pe timpul iernii nu aduce prea mare protectie impotriva inghetului. Puteti lasa ghivecul fara nici o protectie. Vara trebuie avut grija ca pamantul din ghiveci sa fie umed iar iarna sa puneti trandafirii intr-un loc protejat (garaj, sopron, magazie, …). Se pot lasa si afara langa un perete incalzit al casei. Peretele va radia caldura spre trandafiri. Atentie pe timpul iernii trandafirii in ghivece trebuie udati deoarece radacinile nu au contact cu pamantul si nu au de unde sa-si ia umiditate.


 • VIACESLAV BUHNA

  Buna ziua Doamna MANEA,

  Contactati-ne la 0751 269 077 si trandafirul deteriorat se va inlocui in Garantie. Noi oferim garantie pentru prindere si culoare.


 • Angelica Manea

  Buna ziua, am primit o comanda cu doi trandafiri in ghiveci dar din pacate unul este foarte deteriorat, adica uscat. Ce pot sa fac in acest caz?


 • Esuard Olteanu

  Buna ziua,

  In functie de ghiveciul ales, eventual cel “inteligent” de la Lechuza, se poate opta si pentru invelirea acestora cu stuf, recomandat vara ca tine racoare iar iarna cald; astel pamantul din ghiveci nu se usuca asa de repede si nici nu ingheata tare iarna.

  Succes va doresc !


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.