Plantarea si cresterea trandafirilor de gradina in ghivece decorative.

April 23, 2018

Alegeti un ghiveci cat mai mare, cu gauri pentru scurgerea/drenarea apei. Ghiveciul ar trebui sa aiba minim 10 litri, insa cu cat este mai mare cu atat mai bine pentru ca radacinile trandafirului sa se dezvolte mai lejer.

Pentru umplerea ghivecelor folositi un pamant bun din comert (nu turba) sau faceti un amestec din 50% pamant negru si 50% gunoi ars de grajd (minim de 2 ani). La acest amestec puteti adauga un pic de turba si un pic de nisip pentru a obtine un substrat mai aerisit.

Dupa plantare udati cat mai des in asa fel incat pamantul sa fie reavan mai tot timpul. Aceasta se face pentru ca trandafirii in ghivece nu au unde sa-si extinda radacinile pentru a face rost de apa.

Deoarece radacinile nu au unde sa se desfasoare pentru a avea acces la nutrienti, administrarea de ingrasaminte la trandafirii in ghivece este foarte importanta. Se aplica ingrasaminte cate un pic in fiecare saptamana. Se aplica la radacina ingrasaminte cu eliberare lenta si/sau ingrasaminte foliare dupa cum este necesar. Aplicati ingrasamintele exact dupa descriere, prea mult dauneaza trandafirului. Vezi mai multe detalii aici >>>

Pe timpul iernii, cand temperatura este negativa si ziua, dositi trandafirii intr-un loc protejat (garaj, sopron, magazie, …). Atentie pe timpul iernii trandafirii in ghivece trebuie udati. In primavara, scoateti trei centimetri de pamant din jurul trandafirului și inlocuiti-l cu un compost frumos sau cu gunoi de grajd bine amestecat cu pamant bun de gradina.


Amenajare unui spatiu de poveste in curte sau gradina este o investitie in frumusetea si bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colt de poveste in gradina sau curtea dumneavoastra am selectat cei mai frumosi si apreciati trandafiri din lume pe care i-am adus din Franta de la celebrii cultivatori Meilland Richardier si Georges Delbard. Astfel va puteti alege soiuri unice de trandafiri cu inflorire repetatata si culori spectaculoase. 

AFLA MAI MULTE DESPRE NOI >>>

VEZI TOATA COLECTIA NOASTRA DE TRANDAFIRI DE GRADINA >>>
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu drag la orice intrebare sau nelamurire.