Un ghid esenţial pentru creşterea trandafirilor de grădină ȋn Ghivece Decorative pe Terase sau Grădini de Mici Dimensiuni

Te poţi simţi acasă ca ȋn vacanţă dacă iţi amenajezi un spaţiu de poveste unde să te relaxezi printre trandafiri. Poza prezintă o idee deosebitã despre cum îţi poţi amenaja un spaţiu de poveste pe terasã cu trandafiri plantaţi ȋn ghivece decorative.

Tereasă cu trandafiri

Ce este extraordinar la trandafirii plantaţi ȋn ghivece?

Poţi decora sau redecora curtea sau terasa oricând doreşti, aşa cum doreşti, mutându-i de colo-colo, adăugând accente frumoase şi parfum acolo unde vă doriţi ȋn acea zi superbă.

Alegeţi Trandafirii Potriviţi

Nu toţi trandafirii de grădină sunt potriviţi pentru a-i creşte ȋn ghivece.
De exemplu, trandafirii urcători sunt destul de greu de crescut ȋn ghivece deoarece le trebuie un suport de care să legaţi ramurile care cresc peste 2m. Dacă totuşi vă hazardaţi, atunci vă trebuie un ghiveci de minim 50 de litri. De asemenea sunt greu de crescut ȋn ghivece trandafirii teahibrizi de talie mare.

Ȋn general cei mai potriviţi pentru creşterea ȋn ghivece sunt trandafirii floribunda. Majoritatea oferă volum, au ȋnfloriri foarte bogate şi repetate iar unii dintre ei au parfum puternic.

Alegeţi un ghiveci cât mai mare, cu găuri pentru scurgerea/drenarea apei. Ghiveciul ar trebui să aibă minim 10 litri, ȋnsă cu cât este mai mare cu atât mai bine pentru ca rădăcinile trandafirului să se dezvolte mai lejer.

Pentru umplerea ghivecelor folosiţi un pământ bun din comerţ (nu turbă) sau faceţi un amestec din 50% pământ negru şi 50% gunoi ars de grajd (minim de 2 ani). La acest amestec puteţi adăuga un pic de turbă şi un pic de nisip pentru a obţine un substrat mai aerisit.

TRANDAFIRUL LEONARDO DA VINCI PLANTAT ÎN GHIVECI

Udarea Trandafirilor ȋn Ghivece

După plantare udaţi cât mai des ȋn aşa fel ȋncât pământul să fie reavăn mai tot timpul. Trandafirii ȋn ghivece se udă des pentru că nu au unde să-şi extindă rădăcinile pentru a face rost de apă.

Aplicarea Ȋngrãşãmintelor

Deoarece rădăcinile nu au unde să se desfăşoare pentru a avea acces la nutrienţi, administrarea de ȋngrăşăminte la trandafirii ȋn ghivece este foarte importantă pentru ca aceştia să crească frumos. Se aplică ȋngrăşăminte câte un pic ȋn fiecare săptămână. Sau aplicaţi la rădăcină ȋngrăşăminte cu eliberare lentă şi/sau ȋngrăşăminte foliare după cum este necesar.

Aplicaţi ȋngrăşămintele exact după descriere, prea mult dăunează trandafirului. Suprafertilizarea le poate provoca mai mult rău decât dacă nu le administraţi ȋngrăşăminte deloc. Află mai multe despre fertilizarea trandafirilor>>>

Iarna

Pe timpul iernii, când temperatura este negativă şi ziua, dosiţi trandafirii ȋntr-un loc protejat (garaj, şopron, magazie,…). Este suficient să îi puneţi şi lângă un perete ȋncălzit al casei. Acesta radiază căldură.
Atenţie pe timpul iernii, trandafirii ȋn ghivece trebuie udaţi. Ȋn primăvară, scoateţi trei centimetri de pământ din jurul trandafirului şi înlocuiţi-l cu un compost de calitate sau cu gunoi de grajd bine amestecat cu pământ bun de grădină.

Trandafiri Pomişori

De asemenea puteţi creşte ȋn ghivece trandafiri pomişori ca cel din poză.

Amenajarea unui spaţiu de poveste ȋn curte sau grădină este o investiţie ȋn frumuseţea şi bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colţ de poveste ȋn grădina sau curtea dumneavoastră am selectat cei mai frumoşi şi apreciaţi trandafiri din lume pe care i-am adus din Franţa de la celebrii cultivatori Meilland Richardier şi Georges Delbard. Astfel vă puteţi alege soiuri unice de trandafiri cu ȋnflorire repetată şi culori spectaculoase.

Pentru informații suplimentare sau nelămuri vă rugam să ne contactați și vă vom ajuta cu drag.

DESCOPERA FAMOUS ROSES >

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi iei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Primești TRANDAFIRI care înfloresc repetat
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitații exceptionale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI sănătoși care se dezvoltă foarte bine
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliați internațional
✅ Beneficiezi de SFATURI si EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută

 

Transforma-ţi cu Famous Roses grădina într-o galerie de artă!

 


6 comentarii


  • VIACESLAV BUHNA

    Buna ELENA,

    Ghiveciul nu trebuie sa aiba neaparat farfurie de scurgere/colectare. Este potrivit orice vas peste 10 litri care are gauri de scurgere pentru ca surplusul de apa sa nu balteasca in ghiveci. Pentru ca surplusul de apa sa iasa mai curat puneti la fundul ghiveciului un strat de vre-o 3-5 cm de nisip. Aveti grija ca pamantul din ghiveci sa fie mai tot timpul un pic umed / reavan.

    O zi frumoasa!


  • VIACESLAV BUHNA

    Buna ziua Doamna OLTEANU,

    Invelirea cu stuf ajuta un pic vara pentru ca ghiveciul sa nu se incinga prea tare insa pe timpul iernii nu aduce prea mare protectie impotriva inghetului. Puteti lasa ghivecul fara nici o protectie. Vara trebuie avut grija ca pamantul din ghiveci sa fie umed iar iarna sa puneti trandafirii intr-un loc protejat (garaj, sopron, magazie, …). Se pot lasa si afara langa un perete incalzit al casei. Peretele va radia caldura spre trandafiri. Atentie pe timpul iernii trandafirii in ghivece trebuie udati deoarece radacinile nu au contact cu pamantul si nu au de unde sa-si ia umiditate.


  • VIACESLAV BUHNA

    Buna ziua Doamna MANEA,

    Contactati-ne la 0751 269 077 si trandafirul deteriorat se va inlocui in Garantie. Noi oferim garantie pentru prindere si culoare.


  • Angelica Manea

    Buna ziua, am primit o comanda cu doi trandafiri in ghiveci dar din pacate unul este foarte deteriorat, adica uscat. Ce pot sa fac in acest caz?


  • Esuard Olteanu

    Buna ziua,

    In functie de ghiveciul ales, eventual cel “inteligent” de la Lechuza, se poate opta si pentru invelirea acestora cu stuf, recomandat vara ca tine racoare iar iarna cald; astel pamantul din ghiveci nu se usuca asa de repede si nici nu ingheata tare iarna.

    Succes va doresc !


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.