Hidratarea trandafirilor în Iulie și August

Hidratarea trandafirilor în Iulie și August

Vara este aici cu zilele sale toride și lungi, iar grădina ta are nevoie de o atenție specială, mai ales minunații trandafiri care îți înfrumusețează curtea. În acest articol, îți vom oferi sfaturi esențiale pentru a te asigura că trandafirii tăi rămân sănătoși și înfloritori chiar și în cele mai fierbinți zile de vară.

Adânc, nu superficial!
Udările superficiale pot duce la rădăcini superficiale, care nu sunt benefice pentru sănătatea pe termen lung a plantei.

Trandafirii au nevoie de udări profunde și regulate. Este important să uzi trandafirii profund, astfel încât apa să ajungă la rădăcinile adânci. Udatul superficial stimulează rădăcinile să crească la suprafață, unde sunt mai expuse la căldură și secetă.

În zilele foarte călduroase, udă trandafirii de 2-3 ori pe săptămână, asigurându-te că apa pătrunde adânc în sol, la rădăcini. Un trandafir matur are nevoie de aproximativ 10 litri de apă pe udare.

Când să udăm trandafirii?
Cel mai bun moment pentru a uda trandafirii este dimineața devreme. Aceasta permite apei să fie absorbită de rădăcini înainte ca soarele să fie prea puternic și să înceapă evaporarea rapidă.

Îngrijirea corespunzătoare a trandafirilor pe timpul verii va asigura că aceștia rămân frumoși și sănătoși, aducându-ți bucurie și culoare în grădină pe tot parcursul sezonului. Nu uita să le acorzi atenția de care au nevoie și să te bucuri de rezultatele muncii tale!

Cu drag, Echipa Famous Roses