Ghid pentru ingrijirea corecta a trandafirilor de gradina primavara in luna Mai

1. Combaterea bolilor şi a dăunătorilor

In luna Mai continuați combaterea bolilor şi a dăunătorilor la trandafirii şi plantele din grădină. Pentru combaterea si prevenirea bolilor si a dăunătorilor puteţi aplica tratamentele de mai jos. Sunt tratamente eficiente pe care le folosim si noi.

TRATAMENT 1

Topsin 70 WDG + Dithane M 45 + Mospilan 20SG

Toate acestea se pot pune ȋn aceeaşi apă/soluţie.

După 2 săptămâni aplicaţi tratamentul 2 - cu produsele de mai jos. 

 

TRATAMENT 2

Score 250EC + Bravo 500 SC + Calypso 480SC

Toate acestea se pot pune ȋn aceeaşi apă/soluţie. La fiecare stropire, in aceeasi apa, mai puteti adauga un ingrasamant forte bun MAGIC P STAR. Este unul dintre cele mai bune ingrasaminte foliare, il gasiti la noi pe site.

* Dacă observaţi că aveţi păianjeni adăugati şi NISSORUN la fiecare tratament.

 

Score 250EC este un fungicid sistemic cu preluare rapidă în plantă. Substanța activă acţionează împotriva ciupercilor fungice în momentul penetrării în plantă şi opreşte dezvoltarea ciupercilor patogene. Score este un fungicid sistemic cu spectru larg, combate majoritatea bolilor la trandafiri: Monilioza, Putregaiul cenuşiu, Pătarea frunzelor, Rapan, Fainarea, Başicarea frunzelor, Cercosporioza, Alternarioza.

Bravo 500 SC este un fungicid de contact, destinat combaterii unui număr mare de ciuperci patogene. Previne instalarea infecţiilor.

Calypso 480SC este un insecticid sistemic cu un spectru larg de activitate atât împotriva insectelor care înţeapă şi sug sucul celular cât şi asupra acelora care rod părţile aeriene ale plantei.

Topsin 70 WDG - Fungicid sistemic cu spectru larg de acţiune ȋn prevenirea şi combaterea a numeroase boli fungice. Asigură cu mare succes, combaterea făinărilor, putregaiurilor umede şi uscate, a rapanului și pătării frunzelor (Pătarea roșie, pătarea cafenie, pătarea neagră) din principalele culturi, a cancerului bacterian, monilioza și fusarioza.

Dithane trandafiri M 45 - este cel mai cunoscut fungicid de contact cu un spectru foarte larg de combatere a bolilor fungice: Mana, Rugina, Patarea cafenie, Patarea rosie a frunzelor, Monilioza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul uscat, Rapan, Basicarea frunzelor, Ciuruirea frunzelo, Septorioza, Cancer bacterian, Fuzarioza, Basicarea fructelor, Antracnoza, Alternarioza. Impiedica aparitia fenomenului de rezistenta la patogeni. Poate fi utilizat de-a lungul intregii perioade de risc de atac.

Mospilan 20SG - Insecticid sistemic care combate o gamă largă de insecte din culturile de legume și flori. Are o acţiune ȋn toate stadiile insectelor ou-larvă-adult.

2. Hidrataţi (udaţi) trandafirii din grădină prin administrarea a 10 litri de apă la fiecare trandafir o dată pe săptămână. Această cantitate este necesară pentru ca apa să ajungă la jumătate de metru in pământ, acolo unde sunt rădăcinile trandafirului. Dacă ȋi udaţi zilnic cu 2-3 litri de apă, aceasta ajunge ȋn sol doar la 20-30cm si astfel trandafirul nu are apa.

HIDRATAREA TRANDAFIRILOR ȊN GHIVECE

Udaţi cât mai des ȋn aşa fel ȋncât pământul să fie reavăn tot timpul. Trandafirii ȋn ghivece se udă des pentru că nu au unde să-şi extindă rădăcinile pentru a face rost de apă.

3. FERTILIZAREA TRANDAFIRILOR

Aplicaţi ȋngrăşăminte cu o concentraţie echilibrată de azot-fosfor-potasiu NPK 20-20-20 plus microelemente. Puteţi aplica o dată la două săptămâni câte puţin sau de 2-3 ori pe an: primăvara devreme când nu mai există nici un risc de ȋngheţ, a doua oară după primul val de inflorire şi a treia oară după al doilea val de ȋnflorire. Ȋncepând cu 1 Septembrie nu se mai aplică ȋngrăşăminte. 

Dacă este cazul, ȋndepărtați lăstarii salbatici care cresc dedesubtul altoiului. În caz contrar aceștia vor sufoca planta. Indepărtaţi buruienile de lângă trandafiri, nu le place deloc compania acestora.

Vezi: Mai multe detalii despre aplicarea ingrasamintelor la trandafiri.

APLICAREA ȊNGRĂŞĂMINTELOR LA TRANDAFIRII ȊN GHIVECE

Deoarece rădăcinile nu au unde să se desfăşoare pentru a avea acces la nutrienţi, administrarea de ȋngrăşăminte la trandafirii ȋn ghivece este foarte importantă pentru ca aceştia să crească frumos. Se aplică ȋngrăşăminte câte un pic ȋn fiecare săptămână. Sau aplicaţi la rădăcină ȋngrăşăminte cu eliberare lentă şi/sau ȋngrăşăminte foliare după cum este necesar. Aplicaţi ȋngrăşămintele exact după descriere, prea mult dăunează trandafirului. Suprafertilizarea le poate provoca mai mult rău decât dacă nu le administraţi ȋngrăşăminte deloc.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm sa ne contactaţi şi vă vom răspunde cu drag la orice ȋntrebare sau nelămurire.

 

Grădini minunate, sănătoase, frumoase și însorite vă dorim!

 

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina intr-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi ei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru Prindere
✅ Beneficiezide GARANȚIE pentru Soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Calitatii Exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Produselor Originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

 

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.

 

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.