Ghid pentru îngrijirea corectă a trandafirilor de grădină primăvara în luna Mai

1. Combaterea bolilor şi a dăunătorilor

În luna Mai continuați combaterea bolilor şi a dăunătorilor la trandafirii şi plantele din grădină.

2. Hidrataţi (udaţi) trandafirii din grădină prin administrarea a 10 litri de apă la fiecare trandafir o dată pe săptămână. Această cantitate este necesară pentru ca apa să ajungă la jumătate de metru în pământ, acolo unde sunt rădăcinile trandafirului. Dacă ȋi udaţi zilnic cu 2-3 litri de apă, aceasta ajunge ȋn sol doar la 20-30cm si astfel trandafirul nu are apa.

HIDRATAREA TRANDAFIRILOR ȊN GHIVECE

Udaţi cât mai des ȋn aşa fel ȋncât pământul să fie reavăn tot timpul. Trandafirii ȋn ghivece se udă des pentru că nu au unde să-şi extindă rădăcinile pentru a face rost de apă.

3. FERTILIZAREA TRANDAFIRILOR

Aplicaţi ȋngrăşăminte cu o concentraţie echilibrată de azot-fosfor-potasiu NPK 20-20-20 plus microelemente. Puteţi aplica o dată la două săptămâni câte puţin sau de 2-3 ori pe an: primăvara devreme când nu mai există nici un risc de ȋngheţ, a doua oară după primul val de inflorire şi a treia oară după al doilea val de ȋnflorire. Ȋncepând cu 1 Septembrie nu se mai aplică ȋngrăşăminte. 

Dacă este cazul, ȋndepărtați lăstarii salbatici care cresc dedesubtul altoiului. În caz contrar aceștia vor sufoca planta. Indepărtaţi buruienile de lângă trandafiri, nu le place deloc compania acestora.

Vezi: Mai multe detalii despre aplicarea ingrasamintelor la trandafiri.

APLICAREA ȊNGRĂŞĂMINTELOR LA TRANDAFIRII ȊN GHIVECE

Deoarece rădăcinile nu au unde să se desfăşoare pentru a avea acces la nutrienţi, administrarea de ȋngrăşăminte la trandafirii ȋn ghivece este foarte importantă pentru ca aceştia să crească frumos. Se aplică ȋngrăşăminte câte un pic ȋn fiecare săptămână. Sau aplicaţi la rădăcină ȋngrăşăminte cu eliberare lentă şi/sau ȋngrăşăminte foliare după cum este necesar. Aplicaţi ȋngrăşămintele exact după descriere, prea mult dăunează trandafirului. Suprafertilizarea le poate provoca mai mult rău decât dacă nu le administraţi ȋngrăşăminte deloc.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm sa ne contactaţi şi vă vom răspunde cu drag la orice ȋntrebare sau nelămurire.

 

Grădini minunate, sănătoase, frumoase și însorite vă dorim!

 

DESCOPERA FAMOUS ROSES >

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi ei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru Prindere
✅ Beneficiezide GARANȚIE pentru Soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Calitatii Exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA Produselor Originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI sănătoși care se dezvoltă foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabuloși, medaliați internațional
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută

 

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.

 

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.