Cum ingrijim trandafirii de grădină toamna in luna Septembrie?

in poza o alee cu trandafiri Leonardo da Vinci

Cel mai bun sezon pentru înflorirea trandafirilor este prima parte a lunii Septembrie. Pe măsură ce zilele fierbinţi de vară sunt inlocuite de o vremea mai temperată și nopţi mai răcoroase, mugurii trandafirilor au mai mult timp să se dezvolte în flori mai mari, mai frumoase și de durată. Datorită zilelor însorite, a vremii răcoroase din Septembrie și a îngrăşămintelor aplicate în August veţi avea o spectaculosa înflorire. Grădină dumneavoastră va fi plină de verdeață și culoare. 
  
FERTILIZARE 
Se recomandă ca începând cu luna Septembrie să nu mai aplicati nici un fel de ingrasamint trandafirilor. În caz contrar riscaţi ca la venirea primului îngheţ trandafirii dumneavoastră să degere deoarece seva s-ar putea să nu se retragă la timp odată cu venirea îngheţului.

Dacă vă aflaţi într-o zonă unde primele ingheturi ajung mai târziu puteţi totuşi să fertilizaţi cu o soluţie mult diluată (jumătate sau mai puțin de cat in mod obisnuit). După mijlocul lui Septembrie nu mai fetilizati deloc.

Regula de bază este să nu mai aplicaţi îngrăşăminte cu 8 săptămâni înainte de venirea primului îngheţ. 

Vezi mai multe detalii aici >
  
BOLI SI DĂUNĂTORI 
Aveţi nevoie de tufe puternice pentru a supravieţui iernii care vine. Continuaţi programul pentru tratarea trandafirilor împotriva bolilor și dăunătorilor. Nopţile mai reci și zilele călduroase favorizează apariţia fainarii si a manei. Aplicaţi tratamente preventive.
  
IRIGARE
Daca nu ploua udaţi bine solul la rădăcina trandafirului, însă evitaţi să udaţi frunzele. Udaţi astfel încât solul să fie umed la o adâncime de 30 - 40 cm (`10 litri apa per planta). Cel mai bun timp pentru udat este dimineață devreme pentru a reduce evaporarea. În cazul în care va ajunge apă pe frunze aceasta va avea suficient timp să se usuce. 
  
TĂIERE
Tăiaţi ramurile cu florile ofilite pentru a stimula apariţia altor flori. Florile ofilite încep să formeze fructul care consumă energia a 3 - 4 flori noi ce ar putea să apară.

Indepărtati lăstarii sălbatici. Acestea cresc dedesubtul altoiului. In caz contrar aceştia vor sufoca planta. 
  
PLANIFICARE
Acum este și timpul pentru a vă planifica noile achiziţii de trandafiri. Identificaţi locuri noi în gardină unde puteţi planta trandafirii. Deși va doriţi să comandaţi mai mulți trandafiri, un gărdinar înţelept a spus o data că nu trebuie să comandaţi mai mult de 10 tradafiri fata decât aveţi nevoie :) 

Amenajare unui spatiu de poveste in curte sau gradina
este o investitie in frumusetea si bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colt de poveste in gradina sau curtea dumneavoastra am selectat cei mai frumosi si apreciati trandafiri din lume pe care i-am adus din Franta de la celebrii cultivatori  Meilland Richardier si Georges Delbard. Astfel va puteti alege soiuri unice de trandafiri cu inflorire repetata si culori spectaculoase.
*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.
Formularul pentru abonare îl găsiți in josul paginii .


🏆 La Famous Roses beneficiați de GARANȚIE pentru prindere și culoare!
🏆 Peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume!
🏆 Toți trandafirii Famous Roses înfloresc repetat iar parfumul unora ne dă pe spate!

 

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.