Cum îngrijim trandafirii de grădină toamna în Octombrie si Noiembrie?

 În a doua jumătate a lui Octombrie se recomandă să nu mai tăiați florile ofilite. Acest lucru va favoriza formarea fructului (măceșului) care va semnala trandafirului faptul că e momentul să se pregătească pentru repausul vegetativ pe timpul iernii. Pentru a păstra un aspect îngrijit al tufei puteți smulge petalele.


!!! FERTILIZARE
Sub nici o formă nu mai administrați îngrășăminte trandafirilor. Regula de bază este să nu mai fertilizați cu 8 săptămâni înainte de venirea primului îngheț. Altfel, trandafirii vor îngheță.

BOLI ȘI DĂUNĂTORI
Continuați programul pentru tratarea trandafirilor împotrivă bolilor și dăunătorilor. Nopțile mai reci și zilele călduroase favorizează apariția manei și a făinării. Aveți nevoie de tufe sănătoase și puternice care să supraviețuiască iernii care vine.


Pentru a pregăti trandafirii pentru iarnă tratați-i cu Zeama Bordeleza

IRIGARE

Dacă nu plouă, udați bine solul la rădăcină trandafirului. Udați o dată pe săptămână astfel încât solul să fie umed la o adâncime de 40 - 50 cm.

ÎNGHEȚ
La sfârșitul lui Noiembrie - începutul lui Decembrie, când vin înghețurile, în funcție de zona unde vă aflați, pentru a proteja altoiul plantelor pe timpul iernii acoperiți-l cu un mușuroi de 20 - 30 cm. Nu faceți mușuroaiele când afară este încă cald. Sub mușuroi se vor forma lăstărași care vor îngheță peste iarnă. Scurtați ramurile la 50-60 cm (tăiere de ușurare) pentru a preveni ruprea lor de zăpadă.

Când vin înghețurile acordați o atenție deosebită trandafirilor pomișori și plângători care sunt altoiți pe trunchi înalt. Altoiul lor este expus și riscul de a îngheță este mare.

PLANIFICARE
Acum este și timpul pentru a vă planifica noile achiziții de trandafiri. Evaluați-vă trandafirii pentru a-i identifica pe cei care doriți să-i înlocuiți. Identificați locuri noi în gărdină unde puteți planta trandafirii.

ZEAMA BORDELEZA
Pentru o rezistență sporită pe timpul iernii, tratați trandafirii cu zeama bordeleză. Cuprul conținut de zeama bordeleză este absorbit prin frunze și contribuie la buna maturizare a ramurilor trandafirilor. O bună maturizare/lemnificare a ramurilor ajută foarte mult trandafirii să treacă cu bine de gerurile de peste iarnă.

Zeama bordeleză mai previne boli că rapănul, monilioză, mana sau pătarea neagră. De asemenea, cuprul împiedică infectarea rănilor și ajută la cicatrizarea rănilor plantei.
Zeama bordeleză se mai aplică și imediat după evenimente meteo precum grindina, vânt puternic sau imediat după tăierea trandafirilor.

Zeama bordeleza se obține prin combinarea sulfatului de cupru (piatra vânata) cu hidroxid de calciu (var stins). Gata preparata poate fi cumpărată la pliculeț din orice fitofarmacie. Un produs gata preparat este, de pildă, “Bouille Bordelaise”, produs de Cerexagri B.V. FRANCE. Alte produse pe bază de cupru sunt Champion, Funguran și Triumf. Soluția trebuie folosită în aceeași zi în care a fost preparată; dacă este lăsată de pe o zi pe alta, își pierde eficacitatea.

Zeama bordeleză este acceptată în agricultura bio. Vă recomandăm să stropiți în fiecare toamnă plantele și pomii din gradina cu zeama bordeleză.

Amenajare unui spatiu de poveste în curte sau grădină
este o investiție în frumusețea și bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colt de poveste în grădină sau curtea dumneavoastră am selectat cei mai frumoși și apreciați trandafiri din lume pe care i-am adus din Franța de la celebrii cultivatori Meilland Richardier și Georges Delbard. Astfel vă puteți alege soiuri unice de trandafiri cu înflorire repetata și culori spectaculoase.

 

DESCOPERA FAMOUS ROSES >

 


✨ La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevărate opere de artă. 

✅ Beneficiați de GARANȚIE pentru Prindere
✅ Beneficiați de GARANȚIE pentru Soi (culoare)
✅ Beneficiați de GARANȚIA Calitații Excepționale
✅ Beneficiați de GARANȚIA Produselor Originale
✅ Beneficiați de TRANDAFIRI sănătoși care se dezvoltă foarte bine
✅ Beneficiați de TRANDAFIRI care înfloresc repetat
✅ Beneficiați de TRANDAFIRI fabuloși, medaliați internațional
✅ Beneficiați de EXPERIENȚA unei echipe care iubește trandafirii
✅ Beneficiați de SFATURI profesionale corecte
✅ Beneficiați de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută
✨ Transforma-ţi grădina intr-o galerie de artă
⏰ Comandă Acum - Stocul este Limitat *


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.