De ce stropim cu Zeamă Bordeleză ? - FamousRoses.eu

De ce stropim cu Zeamă Bordeleză ?

February 26, 2019

Importanța stropirii cu Zeamă Bordeleză,

Zeama Bordeleză previne boli fungice ca rapanul, monilioza sau mana.
Pentru o dezinfecție generală, vă recomandăm să stropiți cu zeama bordeleza absolut toată grădina (trandafiri, plante, pomi, gazon...)

Zeama Bordeleza nu este toxică, conține doar particule de Cupru și Calciu.

Zeama Bordeleza este acceptată în agricultura BIO.

Un aspect foarte important la zeama bordeleza este că după ce cuprul este absorbit de trandafiri, pomi fructiferi, viță-de-vie și alte plante, acestea vor înflori cu 7-10 zile mai târziu. Astfel în cazul gerurilor târzii, florile pomilor fructiferi vor fi mai puțin afectate de aceste înghețuri.

De asemenea, cuprul împiedică infectarea rănilor și ajută la cicatrizarea rănilor plantei.

Zeama Bordeleză se mai aplică și imediat după evenimente meteo precum grindină, vânt puternic sau imediat după taierea trandafirilor, pomilor și a altor plante.

Zeama Bordeleză se obține prin combinarea sulfatului de cupru (piatra vânătă) cu hidroxid de calciu (var stins). Gata preparată poate fi cumpărată la pliculeț din orice fitofarmacie. Un produs gata preparat este, de pildă, “Bouille Bordelaise”, produs de Cerexagri B.V. FRANCE. Alte produse pe bază de cupru sunt Champion, Funguran și Triumf. Soluția trebuie folosită în aceeași zi în care a fost preparată; dacă este lăsată de pe o zi pe alta, își pierde eficacitatea. 

🏆 La Famous Roses beneficiați de GARANȚIE pentru prindere și culoare!
🏆 Peste 100+ de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume!
🏆 Toți trandafirii Famous Roses înfloresc repetat iar parfumul unora ne dă pe spate!