De ce stropim cu Zeamă Bordeleză ?

Zeama Bordeleză previne boli fungice ca rapanul, mana si patarea neagra la trandafiri si, la celelalte plante din gradina.

Pentru o dezinfecție generală, vă recomandăm să stropiți cu zeama bordeleza absolut toată grădina (trandafiri, plante, pomi, ...)

Zeama Bordeleza nu este toxică, conține doar particule de Cupru și Calciu.

Zeama Bordeleza este acceptată în agricultura BIO.

Pentru o rezistenta sporita pe timpul iernii, tratati trandafirii cu zeama bordeleza. Cuprul continut de zeama bordeleza este absorbit prin frunze si contribuie la buna maturizare (lemnificare) a ramurilor trandafirilor. O buna maturizare/lemnificare a ramurilor ajuta foarte mult trandafirii sa treaca cu bine de gerurile de peste iarna.

Un aspect foarte important, la stropirea de primavara cu zeama bordeleza, este că după ce cuprul este absorbit de trandafiri, pomi fructiferi, viță-de-vie și alte plante, acestea vor înmuguri și înflori cu 7-10 zile mai târziu. Astfel, în cazul gerurilor târzii, florile pomilor fructiferi vor fi mai puțin afectate de înghețurile tarzii.

De asemenea, cuprul împiedică infectarea rănilor și ajută la cicatrizarea rănilor plantei.

Zeama Bordeleză se mai aplică și imediat după evenimente meteo precum grindină, vânt puternic sau imediat după taierea trandafirilor, pomilor și a altor plante.

Zeama Bordeleză se obține prin combinarea sulfatului de cupru (piatra vânătă) cu hidroxid de calciu (var stins). Gata preparată poate fi cumpărată la pliculeț din orice fitofarmacie. Un produs gata preparat este, de pildă, “Bouille Bordelaise”, produs de Cerexagri B.V. FRANCE. Alte produse pe bază de cupru sunt Champion, Funguran și Triumf. Soluția trebuie folosită în aceeași zi în care a fost preparată; dacă este lăsată de pe o zi pe alta, își pierde eficacitatea. 

 

La FAMOUS ROSES gasesti intotdeaua trandafirii care sa-ti transforme gradina intr-o galerie de arta. Sunt trandafiri de colectie, adevarate capodopere. Si pentru ca ii pretuim la fel de mult ca tine, de fiecare data cand comanzi de la FAMOUS ROSES, ei vor ajunge la tine cu o serie intreaga de beneficii.

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe. Suntem aici sa te ajutam cand ai nevoie! Ne poti contacta oricand prin telefon sau email.
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

 

VEZI URCATORII IN INIMILE NOASTRE >

Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare sau ori de cate ori va putem fi de ajutor.


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.