Taierea trandafirilor vara dupa inflorire. Cum taiem corect trandafirii dupa fiecare val de inflorire.

“Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”. Mai ales, vara, după înflorire.

Cine a plantat trandafiri butasi, înțelege foarte bine sentimentul de bucurie și atașament la ivirea primilor boboci în grădină. Apoi, exact ca într-o relație, iubirea voastră înflorește încă din nopțile calde de Mai și chiar cu și mai mult patos pe timpul verii.

Dar pentru ca această dragoste să rămână vie măcar până la venirea înghețului, au nevoie de tine să fii prezent și să le acorzi atenție. Trebuie sa stii cand se face curatarea trandafirilor, dar mai ales taierea corecta a acestora.

Noi, la Famous Roses, am trăit mii de astfel de povești și știm câtă nevoie de dragoste au trandafirii, în absolut toate valurile de înflorire prin care trec.

Unul dintre secrete e ca în timpul înfloririi să ai grijă să tai vârful lăstarilor cu flori trecute la 2-3 noduri, de la vârf în jos. În felul acesta, îndepărtezi fructul care rămâne după ce floarea trece.

Dacă ai mai mulți trandafiri trebuie doar să rupi floarea trecută cu tot cu fruct.

De ce e necesar să faci asta?

Ei bine, trandafirii, ca oricare alte plante, înfloresc pentru a fructifica, iar acest lucru trebuie împiedicat pentru ca ei să nu își canalizeze toată seva spre formarea și creșterea fructului.

Acum, îndepărtând floarea trecută cu tot cu fruct, trandafirul nu mai este nevoit să consume energie pentru creșterea fructului. Pentru că un fruct de trandafir (macies) consumă energia a 3-4 flori.

După ce au trecut toate florile de pe trandafir, vei știi că e momentul să îl tai și să-l cureți la fel cum ai făcut și la începutul primăverii.

În limbaj de specialitate, această tehnică se cheamă 'tăiere în verde'.

Trebuie să scurtezi toate ramurile la 4-5 noduri (aproximativ 20cm). Pentru aerisirea tufei tăie ramurile care au crescut în interiorul și/sau spre interiorul tufei.

De exemplu, pentru un trandafir Teahibrid (cei care au o singură floare pe tijă) trebuie să lași 4-5 ramuri viguroase și frumoase, iar la trandafirii Floribunda (cei care au mai multe flori pe tijă), ideal ar fi să lași 5-6 ramuri viguroase.

Lungimea ramurilor ar trebui să fie de aproximativ 20-25 cm. Astfel, aplicând aceste tăieri după fiecare val de înflorire, vei stimula următorul val care va fi la fel de spectaculos ca cel de dinainte.

În final, cu o lună înainte de primul îngheț, trebuie să ai mare grijă să nu mai tai trandafirii. Pur și simplu, lasă fructele (maciesele) să se coacă!

E modul prin care trandafirii tăi se pregătesc cel mai bine pentru iarnă. În plus, vei avea pe tufe fructe roșii de diferite forme și dimensiuni. 

 

La FAMOUS ROSES gasesti intotdeaua trandafirii care sa-ti transforme gradina intr-o galerie de arta. Sunt trandafiri de colectie, adevarate capodopere. Si pentru ca ii pretuim la fel de mult ca tine, de fiecare data cand comanzi de la FAMOUS ROSES, ei vor ajunge la tine cu o serie intreaga de beneficii.

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

 

Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare sau ori de cate ori va putem fi de ajutor.

Vezi mai jos Recenziile pentru FAMOUS ROSES si operele de arta din gradinile clientilor!

 

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&

BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA)®

Preț82,20 lei
/
TVA inclus. Livrarea se calculeaza în etapa următoare.

Schwarze Madonna, așa cum a fost imaginată de către W. Kordes & Sons în 1992, este o roză personaj, o divă, o actriță de teatru care joacă doar pentru un public restrâns. O vezi etalându-și cu eleganță catifeaua de un roșu foarte închis, așteptând, cu emoție, înfloririle repetate pe toată perioada sezonului.

Găsește-ți timp să-i descoperi trăsăturile sublime și vei realiza că Black Madonna este un exemplar rar întâlnit și că, brusc, grădina ta va căpăta un aer de mister atunci când florile sale ușor parfumate, ce au între 26 și 40 de petale, vor interpreta diverse roluri în fața celor ce vin să o admire. Dacă ești printre iubitorii de trandafiri îndrăgostiți de filmele noir sau de romanele polițiste, atunci Schwarze Madonna va fi, cu siguranță, noul tău personaj preferat într-o grădină plină de alte personaje de poveste.

Noi, la Famous Roses, i-am dedicat un loc special acestui trandafir ce atinge, la maturitate, înălțimi între 80 și 100 cm și, într-adevar, atunci cand înflorește, are ceva ce nu are niciun alt trandafir.

Recomandat pentru flori taiate in vaza si aranjamente florale. Floarea taiata are o rezistenta de aproximativ 5 zile.

Calitatea 1+ (premium). Tufele sunt de anul 2, sunt zdravene, obținute prin altoire pe cel mai puternic portaltoi din lume, la ora actuală. Acesta le oferă trandafirilor vigoare și o rezistență mare în timp.