Taierea trandafirilor vara dupa fiecare inflorire. Cum taiem corect trandafirii - FamousRoses.eu

€ 5,99 Livrare Oriunde in Tara. Livrare Gratuita pentru comenzi mai mari de € 99

Taierea trandafirilor vara dupa inflorire. Cum taiem corect trandafirii dupa fiecare val de inflorire.

mai 23, 2019

“Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”. Mai ales, vara, după înflorire.

Cine a plantat trandafiri, înțelege foarte bine sentimentul de bucurie și atașament la ivirea primilor boboci în grădină. Apoi, exact ca într-o relație, iubirea voastră înflorește încă din nopțile calde de mai și chiar cu și mai mult patos pe timpul verii. Dar pentru ca această dragoste să rămână vie măcar până la venirea înghețului, trandafirii tăi au nevoie de tine să fii prezent și să le acorzi atenție. Noi, la Famous Roses, am trăit mii de astfel de povești și știm câtă nevoie de dragoste au trandafirii, în absolut toate valurile de înflorire prin care trec.

Unul dintre secrete e ca în timpul înfloririi să ai grijă să tai vârful lăstarilor cu flori trecute de 2-3 noduri, de la vârf în jos. În felul acesta, îndepărtezi fructul care rămâne după ce floarea trece. Dacă ai mai mulți trandafiri trebuie doar să rupi floarea trecută cu tot cu fruct. De ce e necesar să faci asta? Ei bine, trandafirii, ca oricare alte plante, înfloresc pentru a fructifica, iar acest lucru trebuie împiedicat pentru ca ei să nu își canalizeze toată seva spre formarea și creșterea fructului. Acum, îndepărtând floarea trecută cu tot cu fruct, trandafirul nu mai este nevoit să consume energie pentru creșterea fructului. Pentru că un fruct de trandafir (macies) consumă energia a 3-4 flori.

După ce au trecut toate florile de pe trandafir, vei știi că e momentul să îl tai și să-l cureți la fel cum ai făcut și la începutul primăverii. În limbaj de specialitate, această tehnică se cheamă 'tăiere în verde'. Trebuie să scurtezi toate ramurile la 4-5 noduri (aproximativ 20cm) pentru aerisirea tufei tăiate și să scurtezi ramurile care au crescut în interiorul și/sau spre interiorul tufei.

De exemplu, pentru un trandafir Teahibrid (cei care au o singură floare pe tijă) trebuie să lași 4-5 ramuri viguroase și frumoase, iar la trandafirii Floribunda (cei care au mai multe flori pe tijă), ideal ar fi să lași 5-6 ramuri viguroase. Lungimea ramurilor ar trebui să fie de aproximativ 20 cm. Astfel, aplicând aceste tăieri după fiecare val de înflorire, vei stimula următorul val care va fi la fel de spectaculos ca cel de dinainte.

În final, cu o lună înainte de primul îngheț, trebuie să ai mare grijă să nu mai tai trandafirii. Pur și simplu, lasă fructele (maciesele) să se coacă! E modul prin care trandafirii tăi se pregătesc cel mai bine pentru iarnă. În plus, vei avea pe tufe unele fructe roșii de diferite forme și dimensiuni, semn că trandafirii tăi nu s-au închis în ei, doar s-au ghemuit pentru un timp.

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.

Formularul pentru abonare îl găsiți in josul paginii .

🏆 La Famous Roses beneficiați de GARANȚIE pentru prindere și culoare!
🏆 Peste 100+ de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume!
🏆 Toți trandafirii Famous Roses înfloresc repetat iar parfumul unora ne dă pe spate!