Musuroirea trandafirilor este o operatiune foarte importanta.

Musuroirea este o operatiune foarte importanta pentru protejarea tuturor trandafirilor pe timpul iernilor foarte geroase si in mod special pentru trandafirii plantati in primul an.

In cazul in care iarna este foarte geroasa si lipseste zapada, atunci musuroiul va proteja altoiul impotriva inghetului.

La sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie, in functie de zona in care va aflati, cand se inregistreaza temperaturi negative atat ziua cat si noaptea, acoperiti altoiul trandafirului (butas) cu un musuroi de pamant pentru a-l proteja de ger pe timpul iernii.

Folositi un pamant bine maruntit. Evitati bulgarii de pamant. Acestia formeaza goluri de aer si nu asigura o protectie eficienta in caz de ger.

Faceti un musuroi de cel putin 20-25 cm daca trandafirii se afla intr-o zona cu temperaturi moderate (intre minus 5-10 °C ) sau de cel putin 30 cm daca se afla in zone mai reci. Pentru musuroaie folositi pamant adus din alta parte a gradinii. Nu folositi pamantul din jurul plantei deoarece acesta protejeaza radacinile de ger.

Atentie mare: Nu faceti musuroaiele prea devreme atunci cand afara este inca cald (temperaturi mai mari de 6 °C), deoarece sub musuroi se vor forma lastari fragezi care vor degera peste iarna.

Daca zona este cu pericol de inghet puternic, acoperiti musuroiul cu paie, crengi de copac, coceni de porumb, rumegus. In nici un caz nu-i acoperiti cu plastic. Plasticul nu permite aerisirea si trandafirii vor mucegai. Iar din cauza efectului de sera, in zilele insorite din februarie, se va  stimula pornirea mugurilor, care apoi vor degera.

Iti recomandam: Important pentru pregatirea si protejarea trandafirilor de gradina pe timpul iernii.

VEZI TOTI TRANDAFIRII FAMOUS ROSES >

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina intr-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi ei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezide GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii exceptionale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
✅ Beneficiezi de SFATURILE si EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

 

Transforma-ţi cu Famous Roses grădina intr-o galerie de artă!

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.