Suntem mereu acolo când trandafirilor le este sete.

Apa este viață. Iar trandafirii noștri au mare nevoie de această resursă pentru a ne încânta cu florile spectaculoase, culorile uimitoare, petalele catifelate, frunzișul sănătos și tot ce înseamnă un trandafir plin de viață. Avem, mai jos, un ghid despre cantitățile de apă pe care le consumă fiecare trandafir, despre când și cum se udă trandafirii de grădină sau de ghiveci.

Câtă apă trebuie să le punem de fiecare dată?

Minim 10 litri la o singură udare.

Dacă nu plouă se administrează minim 10 litri de apă la fiecare trandafir o dată pe saptămană. Această cantitate este necesară pentru ca apa sa ajungă la jumătate de metru in pământ, acolo unde sunt rădăcinile trandafirului.

Când trebuie udați trandafirii?

Octombrie - Februarie
E foarte puțin probabil să fie nevoie să îi udăm.

Martie - Mai
Trebuie să avem grijă la perioadele de uscare prelungite, de două săptămâni sau chiar mai mult, mai ales dacă vremea este caldă. Pentru trandafirii proaspăt plantați cu rădăcina goală sau transplantați din ghivece in grădină, e nevoie de apă la fiecare două zile. In primele două săptămâni udați din abundență (cu minimum 10 litri de apă) o dată la 2-3 zile.

Iunie - Septembrie
Udăm trandafirii deja crescuți o dată pe săptpămână. Iar pe măsură ce trandafirul începe să înflorească trebuie să fim atenți dacă florile sale se ofilesc. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în căldură extremă dar este, în același timp, un semn clar că trandafirii au nevoie de mai multă apă.

Cum se udă trandafirii?
Este recomandat să udăm cât mai aproape de baza trandafirului. Iar dacă apa începe să curgă departe de bază, vom aștepta pentru a permite apei să pătrundă în pământ și apoi vom continua. E recomandat mai degrabă un jet mai moale decât un jet puternic de furtun.

Nu trebuie să udăm peste flori sau frunziș. Pentru că udarea frunzelor si a florilor poate duce la instalarea bolilor fungice si la pătarea inestetică a petalelor si frunzișului.

O mai mare grijă trebuie avută de fiecare dată cu trandafirii nou plantați, cu trandafirii plantați în sol nisipos sau cu trandafirii plantați în ghivece. Aceștea trebuie udați mai des.

Descopera colectia de trandafiri celebri, butasi de trandafiri pentru gradini supebe.


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&

BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA)®

Preț82,20 lei
/
TVA inclus. Livrarea se calculeaza în etapa următoare.

Schwarze Madonna, așa cum a fost imaginată de către W. Kordes & Sons în 1992, este o roză personaj, o divă, o actriță de teatru care joacă doar pentru un public restrâns. O vezi etalându-și cu eleganță catifeaua de un roșu foarte închis, așteptând, cu emoție, înfloririle repetate pe toată perioada sezonului.

Găsește-ți timp să-i descoperi trăsăturile sublime și vei realiza că Black Madonna este un exemplar rar întâlnit și că, brusc, grădina ta va căpăta un aer de mister atunci când florile sale ușor parfumate, ce au între 26 și 40 de petale, vor interpreta diverse roluri în fața celor ce vin să o admire. Dacă ești printre iubitorii de trandafiri îndrăgostiți de filmele noir sau de romanele polițiste, atunci Schwarze Madonna va fi, cu siguranță, noul tău personaj preferat într-o grădină plină de alte personaje de poveste.

Noi, la Famous Roses, i-am dedicat un loc special acestui trandafir ce atinge, la maturitate, înălțimi între 80 și 100 cm și, într-adevar, atunci cand înflorește, are ceva ce nu are niciun alt trandafir.

Recomandat pentru flori taiate in vaza si aranjamente florale. Floarea taiata are o rezistenta de aproximativ 5 zile.

Calitatea 1+ (premium). Tufele sunt de anul 2, sunt zdravene, obținute prin altoire pe cel mai puternic portaltoi din lume, la ora actuală. Acesta le oferă trandafirilor vigoare și o rezistență mare în timp.