Udarea Trandafirilor: să fim mereu acolo când trandafirilor le este sete.

Apa este viață. Iar trandafirii noștri au mare nevoie de această resursă pentru a ne încânta cu florile spectaculoase, culorile uimitoare, petalele catifelate, frunzișul sănătos și tot ce înseamnă un trandafir plin de viață. Avem, mai jos, un ghid despre cantitățile de apă pe care le consumă fiecare trandafir, despre când și cum se udă trandafirii de grădină sau de ghiveci.

Câtă apă trebuie să le punem de fiecare dată?

Minim 10 litri la o singură udare.

Dacă nu plouă se administrează minim 10 litri de apă la fiecare trandafir o dată pe saptămană. Această cantitate este necesară pentru ca apa să ajungă la jumătate de metru in pământ, acolo unde sunt rădăcinile trandafirului.

În sezon canicular ( Iulie- August) poți uda trandafirii o dată la 3 zile a cate 10 litri de apă.


Când trebuie udați trandafirii?

Octombrie - Februarie
E foarte puțin probabil să fie nevoie să îi udăm.

Martie - Mai
Trebuie să avem grijă la perioadele de uscare prelungite, de două săptămâni sau chiar mai mult, mai ales dacă vremea este caldă. Pentru trandafirii proaspăt plantați cu rădăcina goală sau transplantați din ghivece în grădină, e nevoie de apă la fiecare două zile. În primele două săptămâni udați din abundență (cu minimum 10 litri de apă) o dată la 2-3 zile.

Iunie - Septembrie
Udăm trandafirii deja crescuți o dată pe săptpămână. Iar pe măsură ce trandafirul începe să înflorească trebuie să fim atenți dacă florile sale se ofilesc. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în căldură extremă dar este, în același timp, un semn clar că trandafirii au nevoie de mai multă apă.

Cum se udă trandafirii?
Este recomandat să udăm cât mai aproape de baza trandafirului. Iar dacă apa începe să curgă departe de bază, vom aștepta pentru a permite apei să pătrundă în pământ și apoi vom continua. E recomandat mai degrabă un jet mai moale decât un jet puternic de furtun.

Nu trebuie să udăm peste flori sau frunziș. Pentru că udarea frunzelor si a florilor poate duce la instalarea bolilor fungice si la pătarea inestetică a petalelor si frunzișului.

O mai mare grijă trebuie avută de fiecare dată cu trandafirii nou plantați, cu trandafirii plantați în sol nisipos sau cu trandafirii plantați în ghivece. Aceștea trebuie udați mai des.

Descoperă colecția de trandafiri celebri,  butasi de trandafiri pentru grădini supebe.

Vezi Promoția la Trandafiri Surpiză

Butasi trandafiri gradina - promotie

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.