Combaterea bolilor și dăunătorilor din grădina noastră primavara in luna Aprilie

Butasi trandafiri - combaterea bolilor si daunatorilor in luna Aprilie.

Cum să combatem bolile și dăunătorii plantelor din grădina noastră, primăvara, în luna Aprilie în mod special, este un subiect important pentru iubitorii de grădină.

Primăvara, natura se trezește la viață, și ne bucurăm de florile minunate ale copacilor și de verdele crud şi minunat care parcă se vede peste tot în natură.

Da, primăvara a venit! Dar, în același timp cu trezirea copacilor și a plantelor noastre, apar și dăunătorii acestora, gen puricii, alte gângănii sau pericolul apariției bolilor. 

Pentru o grădină care este iubită şi apreciată cu responsabilitate şi grijă, este important să acţionaţi din timp şi cum PREVENŢIA ESTE MAMA SĂNĂTĂŢII, vă invităm să citiţi recomandările noastre.

Iată ce aveţi de făcut:

  Recomandarea noastră este să achiziționați MOSPILAN, un insecticid eficient împotriva dăunătorilor și să stropiți toate plantele din grădina dumneavoastră, inclusiv trandafirii, cu această substanță.

  MOSPILAN este un insecticid sistemic care combate o gama largă de insecte din culturile de legume și flori. Combate toate stadiile insectelor ou-larvă-adult.  Este un Insecticid sistemic cu efect de lungă durată asupra dăunătorilor ca Thrips, Musculița albă, Afide, păduchi, Gândacul de Colorado. Pentru atingerea unei eficacități maxime a tratamentului, se recomandă utilizarea unor cantități corespunzătoare de soluție la unitatea de suprafață precum și o bună reglare a aparatelor de stropit. Important de știut că prezintă toxicitate scăzuta pentru om, animale și mediu. Este prietenos cu entomofauna utilă (albine etc.).

  În aceeași apă în care ați pus MOSPILAN, tot preventiv pentru combatera bolilor fungice vă recomandăm să aplicați TOPSIN, astfel, vă asigurați plantele cu sănătate, vigurozitate și rezistență. Ca și omul, planta are nevoie de atenție și curăţenie.

  TOPSIN 500 SC este un fungicid sistemic cu o excelentă eficacitate în tratarea preventivă și curativă, cu spectru larg de acțiune, asigură cu mare succes, combaterea făinarilor, putregaiurilor umede și uscate, a rapanului și pătării frunzelor (Pătarea roșie, pătarea cafenie, pătarea neagră) din principalele culturi, a cancerului bacterian, monilioza și fusarioza. Este compatibil în amestec cu majoritatea pesticidelor, cu excepția celor alcaline (ex: zeama bordeleză). Important de reținut că nu prezintă fitotoxicitate la dozele recomandate.

  Mospilanul și Topsinul acționează și protejează planta pentru aproximativ 14 zile. Drept urmare, după 2 săptămâni aplicați un tratament cu DITHANE si VERTIMEC în aceeași apă/soluție.

  VERTIMEC este un acaricid-insecticid pentru combaterea acarienilor, minatorilor și tripșilor.

  DITHANE este un fungicid de contact, cu spectru deosebit de larg de acțiune, utilizat în marea majoritate a culturilor. Este cel mai folosit fungicid pe plan mondial, omologat pentru combaterea a mai mult de 400 de boli în peste 70 de culturi. Prin modelul de acțiune multisite (întrerupe activitatea enzimatică în 6 puncte diferite), împiedică apariția fenomenului de rezistența la patogen. Acest fungicid este partenerul ideal în combinații cu fungicide sistemice, penetrante. Volumul de apă utilizat pentru prepararea soluției de stropit este corespunzător culturii la care se aplică tratamentul și depinde de stadiul de dezvoltare al culturii.

  Dacă vă doriți plante sănătoase, viguroase și frumoase, atunci luna aprilie este momentul potrivit de a acționa cu responsabilitate pentru trăinicia și rodnicia tuturor plantelor din grădina voastră.

  Pe de altă parte, se cunoaște faptul că, uneori, luna aprilie este mai secetoasă și este important ca trandafirii să fie bine hidratați și pentru asta este recomandat să udați fiecare trandafir cu minim 10 litri de apă odată pe săptămână. Toate plantele, chiar și pomii, au nevoie să fie bine udați, pentru a asigura o hidratare corespunzătoare, drept urmare vă sugerăm să respectați și acest aspect important pentru trăinicia și rodnicia plantelor voastre.

  O altă recomandare importantă și eficientă, pentru a ajuta un pic plantele, este să le oferiți plantelor un îngrășământ echilibrat de NPK 20-20-20 + Microelemente.

  Aplicați îngrășămintele respectând exact recomandările producătorului. Dacă aplicați prea puțin atunci nu prea ajută și dacă aplicați prea mult atunci strică, riscând să le creați fito intoxicație. Mare ATENȚIE la acest aspect! 

  V-am pregătit și un pachet de primăvară-vară, extrem de avantajos pentru rezultate maxime al frumuseții grădinii voastre. Accesați aici: INGRASAMINTE PENTRU TRANDAFIRI

  Respectând recomandările specialiștilor în domeniu, vă asigurați plantele din grădină dumneavoastră cu sănătate, putere și rodnicie.

  Rețineți că PLANTE SĂNĂTOASE înseamnă PLANTE FRUMOASE!

  Dacă în urma acestor tratamente totuși observați că a apărut vre-o gânganie sau boală, vă rugăm să ne contactați pentru a vă recomanda tratamente specializate/punctuale.

  Grădini minunate, sănătoase, frumoase și însorite vă dorim!

   

   

  La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina intr-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi ei trandafiri de la Famous Rose:

  ✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru Prindere
  ✅ Beneficiezide GARANȚIE pentru Soi (culoare)
  ✅ Beneficiezi de GARANȚIA Calitatii Exceptionale
  ✅ Beneficiezi de GARANȚIA Produselor Originale
  ✅ Primești BUTASI VIGUROSI de minim 2 ani
  ✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
  ✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
  ✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
  ✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
  ✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe
  ✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
  ✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

   

  *Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.

   

  Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

  Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


  BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
  BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
  BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
  BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
  BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&

  BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA)®

  Preț82,20 lei
  /
  TVA inclus. Livrarea se calculeaza în etapa următoare.

  Schwarze Madonna, așa cum a fost imaginată de către W. Kordes & Sons în 1992, este o roză personaj, o divă, o actriță de teatru care joacă doar pentru un public restrâns. O vezi etalându-și cu eleganță catifeaua de un roșu foarte închis, așteptând, cu emoție, înfloririle repetate pe toată perioada sezonului.

  Găsește-ți timp să-i descoperi trăsăturile sublime și vei realiza că Black Madonna este un exemplar rar întâlnit și că, brusc, grădina ta va căpăta un aer de mister atunci când florile sale ușor parfumate, ce au între 26 și 40 de petale, vor interpreta diverse roluri în fața celor ce vin să o admire. Dacă ești printre iubitorii de trandafiri îndrăgostiți de filmele noir sau de romanele polițiste, atunci Schwarze Madonna va fi, cu siguranță, noul tău personaj preferat într-o grădină plină de alte personaje de poveste.

  Noi, la Famous Roses, i-am dedicat un loc special acestui trandafir ce atinge, la maturitate, înălțimi între 80 și 100 cm și, într-adevar, atunci cand înflorește, are ceva ce nu are niciun alt trandafir.

  Recomandat pentru flori taiate in vaza si aranjamente florale. Floarea taiata are o rezistenta de aproximativ 5 zile.

  Calitatea 1+ (premium). Tufele sunt de anul 2, sunt zdravene, obținute prin altoire pe cel mai puternic portaltoi din lume, la ora actuală. Acesta le oferă trandafirilor vigoare și o rezistență mare în timp.