7 Secrete pentru prelungirea prospețimii trandafirilor în vază

Secrete pentru iubitorii de trandafiri! 

Frumusețea, magia și culoarea trandafirilor, ne înseninează zilele, ne bucură sufletele și ne armonizează spațiile interioare și exterioare.  Desigur, că cei mai frumoși trandafiri sunt cei plantați de tine, pe care-i admiri zi de zi, le oferi atenția ta și ei te recompensează cu fantastica lor apariție.

Prieteni dragi și iubitori de trandafiri, depinde doar de capacitatea noastră și de priceperea aplicării cunoștințelor în domeniu, pentru a prelungi viața trandafirilor din vază.  Pe toată perioada de înflorire a trandafirilor, respectiv din mai până toamna târziu la unele soiuri, poți avea bucuria lor, în fiecare zi, pe masa ta din sufragerie sau bucătărie. 

Ce minune de moment binecuvântat, să îți servești cafeaua sau ceaiul de dimineață admirând frumusețile din vaza ta. Acum poți să te bucuri mai mult timp de florile din vaza ta, respectând câțiva pași simpli.

Iată care sunt cele 7 secrete pentru a prelungii prospețimea trandafirilor tăiați din vază și a ne bucura 7 zile de prospețimea lor.

  1. Tăierea trandafirilor se realizează cu o foarfecă specială. Acest îndemn este extrem de important, deoarece, atunci când tăiem trandafirul putem să-i creăm leziuni dacă foarfeca nu este bine ascuțită și special destinată acestei acțiuni. Plus că, riști să afectezi și celelalte tulpini ale trandafirului, dacă nu ești atent și este necesar să aplici și puțină forță. Te invităm să cauți o foarfecă bine ascuțită, care să îți susțină cu succes această acțiune. Atenție sporită, să nu-i presați tulpina, tăietura trebuie să fie rapidă și perfectă, fără presiune asupra tulpinii, astfel nu-i afectezi capacitatea de a se hidrata și crești durata vieții lui.          
  2. Alege cu atenție trandafirii care urmează să-i tai. Caută, întotdeauna, trandafirii tineri, care sunt încă bobocei, adică neînfloriți, astfel îi vei invita și îi vei susține să se deschidă în vază, prelungind viața lor.
  3. Pregătește-te pentru această operațiune, având o găleată cu apă proaspătă lângă tine pentru a hidrata trandafirii imediat după tăiere. Trandafirii nu au voie să stea fără apă, asta-i poate afecta iremediabil viața.
  4. După tăiere, curăța-ți trandafirul de frunzele de la baza tulpinii, astfel atenția și seva trandafirului va merge spre floare și din nou îi prelungiți prospețimea. Este recomandat să realizați o a doua tăiere, în funcție de cum doriți să fie aranjamentul din vază.
  5. Oferiți îngrășăminte trandafirilor din vază. În florării se găsesc îngrășăminte speciale pentru florile din vază și procedând astfel, asigurați mediul cu elementele ce se regăsesc în pământ.
  6. Vaza în care sunt puse florile să fie curată și apa la flori se schimbă cel puțin din două în două zile. Tot timpul, asigurați-vă că vaza este curată pentru a nu infecta sau intoxica trandafirii. Chiar dacă sunt plante, au și ele nevoie de curățenie, la fel ca noi, oamenii.
  7. Amplasați vaza, în așa fel încât să fie ferite de razele soarelui. Chiar dacă ei preferă soarele când sunt în grădină, atunci când sunt tăiați, este recomandat să evităm expunerea lor în soare, pentru că astfel presiunea deshidratării va avea un impact negativ asupra florilor.

 

 

Vă dorim grădini înflorate și însorite!

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.
Formularul pentru abonare îl găsiți in josul paginii .

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&
BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA) ®&

BLACK MADONNA (SCHWARZE MADONNA)®

Preț82,20 lei
/
TVA inclus. Livrarea se calculeaza în etapa următoare.

Schwarze Madonna, așa cum a fost imaginată de către W. Kordes & Sons în 1992, este o roză personaj, o divă, o actriță de teatru care joacă doar pentru un public restrâns. O vezi etalându-și cu eleganță catifeaua de un roșu foarte închis, așteptând, cu emoție, înfloririle repetate pe toată perioada sezonului.

Găsește-ți timp să-i descoperi trăsăturile sublime și vei realiza că Black Madonna este un exemplar rar întâlnit și că, brusc, grădina ta va căpăta un aer de mister atunci când florile sale ușor parfumate, ce au între 26 și 40 de petale, vor interpreta diverse roluri în fața celor ce vin să o admire. Dacă ești printre iubitorii de trandafiri îndrăgostiți de filmele noir sau de romanele polițiste, atunci Schwarze Madonna va fi, cu siguranță, noul tău personaj preferat într-o grădină plină de alte personaje de poveste.

Noi, la Famous Roses, i-am dedicat un loc special acestui trandafir ce atinge, la maturitate, înălțimi între 80 și 100 cm și, într-adevar, atunci cand înflorește, are ceva ce nu are niciun alt trandafir.

Recomandat pentru flori taiate in vaza si aranjamente florale. Floarea taiata are o rezistenta de aproximativ 5 zile.

Calitatea 1+ (premium). Tufele sunt de anul 2, sunt zdravene, obținute prin altoire pe cel mai puternic portaltoi din lume, la ora actuală. Acesta le oferă trandafirilor vigoare și o rezistență mare în timp.