Paravanele de trandafiri, solutii de compartimentare in gradina - FamousRoses.eu

Paravanele de trandafiri, solutii de compartimentare in gradina

January 29, 2018

in poza este Eric Tabarly (Red Eden Rose) si Pierre de Ronsard (Eden Rose)


Dupa o zi solicitanta, ne putem gasi detasarea intr-o oaza de relaxare si de frumuseste, un loc privat in care sa ne adunam prietenii si familia sau doar sa ne cufundam in meditatie: gradina. Daca suprafata este generoasa, cu putina imaginatie, putem insera si un spatiu de servire a mesei, un loc de joaca pentru copii, terase cu flori sau chiar o piscina.

Trandafirii cataratori sunt un element de stil in gradina ta
Exista numeroase modalitati creative si estetice de armonizare a diferitelor functionalitati dintr-o gradina, iar trecerea cursiva intre acestea se poate face prin compartimentari, fara a rupe echilibrul vizual. Fie ca vei alege sa folosesti paravane, garduri vii, arcade sau pergole, imbraca-le in plante cataratoare.

Trandafirii urcatori dau un farmec aparte gradinii tale. Intr-o paleta larga de culori, FamousRoses.eu iti pune la dispozitie trandafiri cataratori in ghivece, din soiuri rezistente, de renume international. Zidurile cu aspect masiv si neplacut pot fi acoperite folosind paravane grilaj cu linii ondulate, pe care trandafirii se pot urca in voie, formand adevarate retele de flori. Rafinamentul trandafirului urcator Palais Royal, dat de delicatetea florilor sale albe, iti va invalui gradina de romantism. Cu o inaltime de pana la 3m, el ofera un efect vizual incantator, greu de ignorat. Gardurile si peretii plictisitori pot prinde viata pe langa trandafiri si cu ajutorul plantelor precum iedera, vita canadiana, caprifoi, celmatite, glicina si altele, in functie de caracteristcile zonale.

Modalitati ingenioase de compartimentare a gradinii
Pentru reinventarea spatiului gradinii tale, ai la dispozitie trucuri mici care te vor ajuta sa te debarasezi de aspectul banal. Paravanele din lemn sau impletituri au o dubla functionalitate: nu numai ca te feresc de eventualele priviri indiscrete ale vecinilor sau trecatorilor, dar sustin si plantele. Pentru o atmosfera intima si calduroasa, paravanele din bambus, trestie sau salcie pot fi instalate si prelucrate foarte usor drept ziduri de protectie. Cu ajutorul unui cordon de becuri vei putea crea un spatiu de poveste.

Efectul masiv si coplesitor al unor garduri si constructii poate fi estompat prin inserarea pergolelor, solutie prin care poti obtine zone cu umbra si poti extinde spatiul vegetal. De-a lungul lor, plantele cataratoare beneficiaza de directionare si sustinere in timpul cresterii. Pergolele sunt gazde ideale pentru ghivecele cu plante curgatoare, care vor oferi un spectacol floral atat in interiorul, cat si in exteriorul gradinii.

Arcadele, stalpii sau panourile de zabrele acoperite de plante pot adauga un strop de aer boem in desarvarsirea amenajarii unei gradini. Stalpii de sustinere se monteaza cu cativa zeci de centimetri in afara aleilor de trecere. Este nevoie de un spatiu de cel putin 2 m inaltime sub arcade, la care se adauga inca 45 de cm pentru plante, pentru a permite trecerea nestingherita pe sub acestea.

Importanta altor elemente naturale in cadrul unei gradini
O gradina bine intretinuta are o frumusete aparte, dar trebuie evitat riscul de a-i stirbi din naturalete. Amenajarea unei caderi de apa (alpinariu) sau a unui mic lac artifical sunt completari ale ambientului natural care dau un plus de valoare autenticitatii sale. Plantarea florilor in trepte sau pe terase, construirea unei pante sau a unor alei de pietris necernut, plasarea aleatorie a unor lespezi din piatra in iarba vor separa zonele din gradina si vor da atat un aer domol cat si unul dinamic, de salbaticie.

Amenajare unui spatiu de poveste in curte sau gradina este o investitie in frumusetea si bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colt de poveste in gradina sau curtea dumneavoastra am selectat cei mai frumosi si apreciati trandafiri din lume pe care i-am adus din Franta de la celebrii cultivatori Meilland Richardier si Georges Delbard. Astfel va puteti alege soiuri unice de trandafiri cu inflorire repetatata si culori spectaculoase. AFLA MAI MULTE DESPRE NOI >>> sau VEZI TOATA COLECTIA NOASTRA DE TRANDAFIRI DE GRADINA >>>

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu drag la orice intrebare sau nelamurire.
Amenajare unui spatiu de poveste in curte sau gradina
este o investitie in frumusetea si bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colt de poveste in gradina sau curtea dumneavoastra am selectat cei mai frumosi si apreciati trandafiri din lume pe care i-am adus din Franta de la celebrii cultivatori  Meilland Richardier si Georges Delbard. Astfel va puteti alege soiuri unice de trandafiri cu inflorire repetata si culori spectaculoase.

VEZI TOATA COLECTIA NOASTRA DE TRANDAFIRI DE GRADINA >>>

 

Also in Sfaturi si idei din lumea magica a trandafirilor de gradina

Top 10 cei mai cumparati trandafiri in 2018

January 13, 2019 0 Comments

INES SASTRE : TRANDAFIR URCATOR (CATARATOR) : PRODUCATOR MEILLAND RICHARDIER : FRANTA

Daca premiile Oscar ar putea fi decernate trandafirilor pentru "jocul" lor de neegalat in gradina, atunci cu siguranta trandafirul urcator Ines Sastre ar castiga Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale!

View full article →

PIERRE DE RONSARD ( EDEN ROSE ) : Trandafirul Anului 2018 Cel mai bun dintre cei mai buni !

January 12, 2019 0 Comments

Un trandafir exceptional demn de aceasta prestigioasa onoare! Este Spectaculos, Naucitor, Magnific si Unic !

View full article →

😲 Top 10+ trandafiri cu parfum intens pentru a fi plantati in gradina ta.

November 03, 2018 0 Comments

View full article →