Paravanele de trandafiri, soluții de compartimentare în grădină - FamousRoses.eu

Paravanele de trandafiri, soluții de compartimentare în grădină

January 29, 2018

În poză este Eric Tabarly (Red Eden Rose) și Pierre de Ronsard (Eden Rose)


După o zi solicitantă, cu întâlniri, telefoane, sarcini de îndeplinit, ne putem găsi detașarea într-o oază de relaxare și de frumusețe, un loc privat în care să ne adunăm prietenii și familia sau doar să ne cufundăm în meditație: acest loc magic este grădina. Dacă suprafața este generoasă, cu puțină imaginație, putem insera și un spațiu de servire a mesei, un loc de joacă pentru copii, terase cu flori sau chiar o piscină.

Trandafirii cățăratori sunt un element de stil în grădina ta
Există numeroase modalități creative și estetice de armonizare a diferitelor funcționalități dintr-o grădină, iar trecerea cursivă între acestea se poate face prin compartimentări, fără a rupe echilibrul vizual. Fie că vei alege să folosești paravane, garduri vii, arcade sau pergole, îmbracă-le în plante cățărătoare.

Trandafirii urcători dau un farmec aparte grădinii tale. Într-o paletă largă de culori, FamousRoses.eu îți pune la dispoziție trandafiri cățărători în ghivece, din soiuri rezistente, de renume internațional. Zidurile cu aspect masiv și neplăcut pot fi acoperite folosind paravane grilaj cu linii ondulate, pe care trandafirii se pot urca în voie, formând adevărate rețele de flori. Rafinamentul trandafirului urcător Palais Royal, dat de delicatețea florilor sale albe, îți va învălui grădina de romantism. Cu o înălțime de până la 3m, el oferă un efect vizual încântător, greu de ignorat. Gardurile și pereții plictisitori pot prinde viață pe lângă trandafiri și cu ajutorul plantelor precum iedera, vița canadiană, caprifoi, celmatite, glicina și altele, în funcție de caracteristicile zonale.

Modalități ingenioase de compartimentare a grădinii
Pentru reinventarea spațiului grădinii tale, ai la dispoziție trucuri mici care te vor ajuta să te debarasezi de aspectul banal. Paravanele din lemn sau împletituri au o dublă funcționalitate: nu numai că te feresc de eventualele priviri indiscrete ale vecinilor sau trecătorilor, dar susțin și plantele. Pentru o atmosferă intimă și călduroasă, paravanele din bambus, trestie sau salcie pot fi instalate si prelucrate foarte ușor drept ziduri de protecție. Cu ajutorul unui cordon de becuri vei putea crea un spațiu de poveste.

Efectul masiv și copleșitor al unor garduri și construcții poate fi estompat prin inserarea pergolelor, soluție prin care poți obține zone cu umbră și poți extinde spațiul vegetal. De-a lungul lor, plantele cățărătoare beneficiază de direcționare și susținere în timpul creșterii. Pergolele sunt gazde ideale pentru ghivecele cu plante curgătoare, care vor oferi un spectacol floral atât în interiorul, cât și în exteriorul grădinii.

Arcadele, stâlpii sau panourile de zăbrele acoperite de plante pot adăuga un strop de aer boem în desărvârșirea amenajării unei grădini. Stâlpii de susținere se montează cu câțiva zeci de centimetri în afara aleilor de trecere. Este nevoie de un spațiu de cel puțin 2 m înălțime sub arcade, la care se adaugă încă 45 de cm pentru plante, pentru a permite trecerea nestingherită pe sub acestea.

Importanța altor elemente naturale în cadrul unei grădini
O grădina bine întreținută are o frumusețe aparte, dar trebuie evitat riscul de a-i știrbi din naturalețe. Amenajarea unei căderi de apă (alpinariu) sau a unui mic lac artifical sunt completări ale ambientului natural care dau un plus de valoare autenticității sale. Plantarea florilor în trepte sau pe terase, construirea unei pante sau a unor alei de pietriș necernut, plasarea aleatorie a unor lespezi din piatră în iarbă vor separa zonele din grădină și vor da atât un aer domol cât și unul dinamic, de sălbăticie.

Amenajarea unui spațiu de poveste în curte sau grădină este o investiție în frumusețea și bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colț de poveste în grădina sau curtea dumneavoastra am selectat cei mai frumoși, apreciati și doriți trandafiri din lume pe care i-am adus din Franța de la celebrii cultivatori Meilland Richardier și Georges Delbard. Astfel vă puteți alege soiuri unice de trandafiri cu înflorire repetatată și culori spectaculoase. 
Pentru informatii suplimentare vă rugăm să ne contactați și vă vom răspunde cu drag la orice întrebare sau nelămurire.
Amenajarea unui spațiu de poveste în curte sau grădină
este o investiție în frumusețea, armonia și bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colț de poveste în grădina sau curtea dumneavoastră am selectat cei mai frumoși, apreciati și doriți trandafiri din lume pe care i-am adus din Franța de la celebrii cultivatori  Meilland Richardier și Georges Delbard. Astfel vă puteți alege soiuri unice de trandafiri cu înflorire repetată și culori spectaculoase.

 

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.
Formularul pentru abonare îl găsiți in josul paginii .

DESCOPERA FAMOUS ROSES >

🏆 La Famous Roses beneficiati de GARANTIE pentru prindere si culoare !
🏆 Peste 100+ de soiuri de trandafiri medaliati si celebri in intreaga lume !
🏆 Toti trandafirii Famous Roses infloresc repetat iar parfumul unora ne da pe