Cum ingrijim trandafirii de gradină vara in August?

February 28, 2018

Cum ingrijim trandafirii de gradină vara in August?

August este ultima lună in care este recomandat să mai aplicați îngrășăminte trandafirilor. În caz contrar  riscați ca la venirea iernii trandafirii dumneavoastră să înghețe deoarece crenguțele noi formate nu vor ajunge la maturitate iar seva din crengile mature s-ar putea să nu se retragă odată cu venirea frigului.

Continuați tratarea trandafirilor împotriva bolilor și dăunătorilor.

Înlăturați florile veștejite pentru a stimula apariția altor flori. Florile vestejite incep să formeze fructul iar fructul consumă energia a 3 - 4 flori noi care ar putea sa apară.

Îndepărtați lăstarii care cresc dedesubtul altoiului. În caz contrar aceștia vor sufoca planta.

Udați bine solul la rădăcina trandafirului, insa evitați să udați frunzele. Udați o data la două zile și zilnic în zilele călduroase astfel încât solul să fie umed la o adâncime de 30 - 40 cm. Cel mai bun timp pentru udat este dimineața devreme pentru a reduce evaporarea. In cazul in care va ajunge apă pe frunze aceasta va avea sufficient timp să se usuce.

Adăugați câteva straturi de mulci obținuți din rumeguș, talaș sau coajă de copac. Ajută la menținerea umidității solului și suprimă creșterea buruienilor. Mulcii se descompun treptat și adaugă substanțe nutritive în sol. Evitați coaja sau țandăra provenită de la conifere deoarece conține rășini în cantități considerabile.

În luna August mai puteți planta trandafiri achiziționați la ghiveci care vor înflori din Septembrie pana la primul ingheț.

Incepand cu sfârșitul lui August inspre sfarsitul toamnei este o perioada optima pentru trandafiri deoarece temperaturile sunt mai scăzute și astfel mugurii au timp să se dezvolte în flori mai mari și mai frumoase. Urmând sfaturile de mai sus, începand cu Septembrie, veți avea o spectaculosa înflorire și gradina dumneavoastra va fi plină de culoare.
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu drag la orice intrebare suplimentara sau nelamurire.
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.