+4 0751 269 077CONTACTATI-NE
0item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Plantarea Trandafirilor de Gradina

Cand ar trebui sa plantez trandafirii?
Trandafirii poti fi plantati de la mijlocul lunii Octombrie pana la mijlocul lunii Mai, insa lunile Noiembrie si Decembrie reprezinta perioada ideala pentru plantarea trandafirilor. Totusi, pentru plantarile la altitudine este recomandat sa asteptati lunile Februarie-Martie. Este foarte important ca plantarea sa nu fie facuta in pamant inghetat sau foarte ud din cauza ploilor.

Unde ar trebui sa plantez trandafirii?
Plantarea trandafirilor ar trebui facuta intr-un loc insorit si aerat deoarece soarele faciliteaza cresterea si inflorirea. Expunerea ideala este Sud-Est sau Sud-Vest, dar minimum o jumatate de zi de soare e suficient.

Cum sa plantez trandafirii?
In functie de tipul de trandafir pe care il plantati, gasiti mai jos cateva recomandari pentru o plantare de succes:

Trandafiri cu radacina nuda:

Pasul 1 : Sapati o groapa de 40/40/40 cm. Aceste dimensiuni sunt suficiente pentru a permite radacinilor sa fie desfasurate complet.

 


 Pasul 2 : Ingropati radacinile si baza tulpinii astfel incat altoiul sa fie putin deasupra nivelului solului. Umpleti groapa cu pamant fin pana la nivelul solului. Apoi apasati-l cu piciorul.

Pasul 3 : Udati din abundenta.

 

 


Pasul 4 : Cand pamantul s-a uscat, ca masura de protectie, acoperiti tulpinile butasului cu pamant si lasati-l asa pana primavara (sau cel putin o luna pentru plantatiile tarzii).

Trandafirii pomisor si plangatori
Pomisorii si trandafirii plangatori se planteaza ca si trandafirii cu radacina nuda, doar ca, in plus, trebuie sa va asigurati ca adaugati o tija de sustinere care sa ajunga pana la ultima grefa de pe tulpina. Tija de sustinere ar trebui asezata inainte de a planta trandafirul pentru a evita  deteriorarea radacinilor.
Pentru a proteja trandafirul impotriva inghetului, inveliti-i capul intr-o bucata de tesatura si apoi unpleti-o cu paie sau rumegus. Pastrati aceasta protectie atata timp cat exista riscul de inghet.

Trandafirii cataratori
Trandafirii cataratori necesita un suport (un spalier sau un pilon), care va fi folosit pentru a prinde tulpinile pe masura ce acestea se dezvolta.  Daca trandafirul catarator este plantat la baza unui perete, trebuie sa lasati o distanta minima de 20 cm intre trandafir si perete. De asemenea, trebuie sa asezati radacinile in pozitie oblica, asa cum se arata in imaginea alaturata

Distanta de plantare recomandata

  • Trandafiri cu floarea mare – 45/50 cm, 4-5 trandafiri pe m²
  • Trandafiri cu flori grupate – 40/45 c, 5-6 trandafiri pe m²
  • Trandafiri cataratori – 2/3 m
  • Trandafiri plangatori – izolat
  • Trandafiri pomisor – izolat sau cel putin 1 m


ABONEAZA-TE ACUM LA NEWSLETTER-UL FamousRoses.eu