Mușuroirea trandafirilor este o operațiune foarte importantă.

Mușuroirea este o operațiune foarte importantă pentru protejarea tuturor trandafirilor pe timpul iernilor foarte geroase și în mod special pentru trandafirii plantați în primul an.

În cazul în care iarna este foarte geroasă și lipsește zăpadă, atunci mușuroiul va proteja altoiul împotrivă înghețului.

La sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, în funcție de zona în care vă aflați, când se înregistrează temperaturi negative atât ziua cât și noaptea, acoperiți altoiul trandafirului (butas) cu un mușuroi de pământ pentru a-l proteja de ger pe timpul iernii.

Folosiți un pământ bine mărunțit. Evitați bulgarii de pământ. Aceștia formează goluri de aer și nu asigură o protecție eficientă în caz de ger.

Faceți un mușuroi de cel puțin 20-25 cm dacă trandafirii se află într-o zonă cu temperaturi moderate (între minus 5-10 °C ) sau de cel puțin 30 cm dacă se află în zone mai reci. Pentru mușuroaie folosiți pământ adus din altă parte a grădinii. Nu folosiți pământul din jurul plantei deoarece acesta protejează rădăcinile de ger.

Atenție mare: Nu faceți mușuroaiele prea devreme atunci când afară este încă cald (temperaturi mai mari de 6 °C), deoarece sub mușuroi se vor forma lăstari fragezi care vor degera peste iarnă.

Dacă zona este cu pericol de îngheț puternic, acoperiți mușuroiul cu paie, crengi de copac, coceni de porumb, rumeguș. În nici un caz nu-i acoperiți cu plastic. Plasticul nu permite aerisirea și trandafirii vor mucegai. Iar din cauza efectului de sera, în zilele însorite din februarie, se va stimula pornirea mugurilor, care apoi vor degera.

Iți recomandăm: Important pentru pregătirea și protejarea trandafirilor de grădină pe timpul iernii.

VEZI TOTI TRANDAFIRII FAMOUS ROSES >

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iţi iei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezide GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Primești TRANDAFIRI care înfloresc repetat
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitații excepționale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI sănătoși care se dezvoltă foarte bine
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabuloși, medaliați internațional
✅ Beneficiezi de SFATURILE si EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută

 

Transforma-ţi cu Famous Roses grădina într-o galerie de artă!

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru întreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.