Paravanele de trandafiri, soluții de compartimentare în grădină

În poză este Eric Tabarly (Red Eden Rose) și Pierre de Ronsard (Eden Rose)


După o zi solicitantă, cu întâlniri, telefoane, sarcini de îndeplinit, ne putem găsi detașarea într-o oază de relaxare și de frumusețe, un loc privat în care să ne adunăm prietenii și familia sau doar să ne cufundăm în meditație: acest loc magic este grădina. Dacă suprafața este generoasă, cu puțină imaginație, putem insera și un spațiu de servire a mesei, un loc de joacă pentru copii, terase cu flori sau chiar o piscină.

Trandafirii cățăratori sunt un element de stil în grădina ta
Există numeroase modalități creative și estetice de armonizare a diferitelor funcționalități dintr-o grădină, iar trecerea cursivă între acestea se poate face prin compartimentări, fără a rupe echilibrul vizual. Fie că vei alege să folosești paravane, garduri vii, arcade sau pergole, îmbracă-le în plante cățărătoare.

Trandafirii urcători dau un farmec aparte grădinii tale. Într-o paletă largă de culori, Famous Roses îți pune la dispoziție trandafiri cățărători din soiuri rezistente, de renume internațional. Zidurile cu aspect masiv și neplăcut pot fi acoperite folosind paravane grilaj cu linii ondulate, pe care trandafirii se pot urca în voie, formând adevărate rețele de flori. Rafinamentul trandafirului urcător Palais Royal, dat de delicatețea florilor sale albe, îți va învălui grădina de romantism. Cu o înălțime de până la 3m, el oferă un efect vizual încântător, greu de ignorat. Gardurile și pereții plictisitori pot prinde viață pe lângă trandafiri și cu ajutorul plantelor precum iedera, vița canadiană, caprifoi, celmatite, glicina și altele, în funcție de caracteristicile zonale.

Modalități ingenioase de compartimentare a grădinii
Pentru reinventarea spațiului grădinii tale, ai la dispoziție trucuri mici care te vor ajuta să te debarasezi de aspectul banal. Paravanele din lemn sau împletituri au o dublă funcționalitate: nu numai că te feresc de eventualele priviri indiscrete ale vecinilor sau trecătorilor, dar susțin și plantele. Pentru o atmosferă intimă și călduroasă, paravanele din bambus, trestie sau salcie pot fi instalate si prelucrate foarte ușor drept ziduri de protecție. Cu ajutorul unui cordon de becuri vei putea crea un spațiu de poveste.

Efectul masiv și copleșitor al unor garduri și construcții poate fi estompat prin inserarea pergolelor, soluție prin care poți obține zone cu umbră și poți extinde spațiul vegetal. De-a lungul lor, plantele cățărătoare beneficiază de direcționare și susținere în timpul creșterii. Pergolele sunt gazde ideale pentru ghivecele cu plante curgătoare, care vor oferi un spectacol floral atât în interiorul, cât și în exteriorul grădinii.

Arcadele, stâlpii sau panourile de zăbrele acoperite de plante pot adăuga un strop de aer boem în desărvârșirea amenajării unei grădini. Stâlpii de susținere se montează cu câțiva zeci de centimetri în afara aleilor de trecere. Este nevoie de un spațiu de cel puțin 2 m înălțime sub arcade, la care se adaugă încă 45 de cm pentru plante, pentru a permite trecerea nestingherită pe sub acestea.

Importanța altor elemente naturale în cadrul unei grădini
O grădina bine întreținută are o frumusețe aparte, dar trebuie evitat riscul de a-i știrbi din naturalețe. Amenajarea unei căderi de apă (alpinariu) sau a unui mic lac artifical sunt completări ale ambientului natural care dau un plus de valoare autenticității sale. Plantarea florilor în trepte sau pe terase, construirea unei pante sau a unor alei de pietriș necernut, plasarea aleatorie a unor lespezi din piatră în iarbă vor separa zonele din grădină și vor da atât un aer domol cât și unul dinamic, de sălbăticie.


Pentru informații suplimentare sau nelamuri vă rugăm să ne contactați și vă vom ajuta cu drag.

 

DESCOPERĂ FAMOUS ROSES >

 

La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. De fiecare dată cand iți iei trandafiri de la Famous Rose:

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Primești TRANDAFIRI care înfloresc repetat
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii excepționale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI sănătoși care se dezvoltă foarte bine
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabuloși, medaliați internațional
✅ Beneficiezi de SFATURI si EXPERIENȚA unei echipe
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută

 

Transforma-ţi cu Famous Roses grădina intr-o galerie de artă!


3 comentarii


  • Dana V

    Buna ziua,
    îmi puteți recomanda o planta pe care o pot găsi la Dvs, care sa fie rezistenta la umbra. Va mulțumesc!


  • Viaceslav BUHNA

    Buna ziua Doamna Cilianu,

    Nu va recomandam sa folositi erbicide. Cel mai bine este sa sapati in jurul trandafirilor pe o raza de 30-50 cm. Astfel aerisiti si solul in jurul trandafirilor. Acesta ii ajuta foarte mult.

    O zi frumoasa,
    Viaceslav


  • Camelia Cilianu

    Buna ziua! Sunt novice in ale gradinaritului si am nevoie de un sfat cu privire la iarba sau buruienile care cresc in jurul trandafirilor. Cum pot fi indepartate? Pot folosi erbicid? Daca da, ce tip? Va multumesc pentru ajutor!


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.